Evde depolama alanlarını arttırmanın püf noktaları!

Herkesin sıkıntısı; yer yok eşya çok!

Tüm bunların nedeni aslında doğru depolama alanlarımızın olmayışı ve doğru dekorasyon kurallarını uygulayamamamızdır. Bu bazen maddi nedenlerden bazen de yaşam alanlarının biçimsizliğinden kaynaklanır.

Hem ekonomik, hem de kolay ve hızlıca nasıl daha fazla depolama alanına sahip olabilirsiniz?

Fazlalıklardan Kurtulun!

Hepimizin yapmaya cesaret edemediği bir şeydir kullanılmayanları temizlemek ve onlardan kurtulmak. Aslında her yaz mevsimine girerken yaptığınız o büyük temizlikte kullanmadığınız eşyalarınızı ayırsanız ihtiyaç sahiplerine verseniz hem başkaları da faydalanmış olacak hem sizin de evinizde bir dolu kullanılacak alan açılacak. Ama seneye zayıflayınca giyerim, yazlığa götürürüm, birinin düğünü olur giyerim, onu atamam hatırası var, bunu veremem çok para verdim diye diye evimizde bir sürü kullanılmayan eşya ile birlikte yaşıyoruz. Paylaşmak güzeldir, paylaşıldıkça çoğalır mantığına inanmanın sizce de vakti gelmedi mi?

Reklam
Reklam

Can Kurtaran Kutular ve Sepetler!

Evinizin her alanında kullanabileceğiniz son derece dekoratif birbirinden şık kutu ve sepetler satın alabilirsiniz. Elinizin altında olan görmekten rahatsızlık duyduğunuz ortalarda kalabalık yaptığına inandığınız ne varsa bu kutu ve sepetler sayesinde anında kurtulabilirsiniz. Fazla havlularınızı, cd’lerinizi, kitaplarınızı, ayakkabılarınızı veya mutfak araç gereçlerinizi bunların içine koyarak kolayca toparlanabilirsiniz. Ayrıca dekoratif ve şık görüntüleri sayesinde de evinizin atmosferini değiştirmenizde yardımcı olurlar.

Yerden Tasarruf Ettiren Raflar!

Son yıllarda artık hemen hemen herkesin kullanım kolaylığı yüzünden tercih ettiği rafları siz de tercih edebilirsiniz. Özellikle yatak odanızın bir duvarını tavan aşağı kadar raf yapabilirsiniz. Üzerine renkli kutular yerleştirerek ayakkabılarınızı, aksesuarlarınızı, takılarınızı, kitaplarınızı ya da koymak istediğiniz herhangi bir şeyi koyabilir yerden inanılmaz bir şekilde tasarruf edebilirsiniz. Mutfağınızda da fazla dolap olmadığından şikayetçiyseniz iki veya üç raf birçok dağınıklığınızı ortadan yok edebilirsiniz. Küçük mutfak aletlerinizden kavanozlarınıza kadar her şeyinizi bu raflar toparlayacaktır. Mutfağınızın dolap renklerine uyumlu olanları seçerseniz mutfağınızda güzel bir dekoratif köşe de yaratmış olursunuz.

Reklam
Reklam

Bölmek Her Zaman İyidir!

Mutfak dolaplarınızın içlerini, yatak odanızdaki çekmecelerin içlerini dekoratif bölme ayraçları sayesinde bölebilirsiniz. Bu şekilde eşyalarınızı gruplandırırsınız. Ve aradığınızı daha kolay ve hızlı bir şekilde bulabilirsiniz.