Evde yapacağınız maskeyle 'gıdı'nızı yok edin!

Birçok insanın sorunu olan gıdı problemi aslında birkaç ufak hareket ve maskelerle sorun olmaktan çıkıyor…

Özellikle de kadınların büyük problemlerinden biri olan gıdı sorunu genellikle göz ardı edilen bir durum. Kilolu olsun olmasın bazı kişilerin doğuştan yüz yapısından kaynaklı gıdısı oluyor. Ve kendisi zayıf olsa bile gıdı olduğundan dolayı olduğundan daha kilolu görünüyor. Tabii ki bu durum da oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Ama modern çağımızda artık her türlü derdin dermanını kolayca bulabiliyor ve çözüm yaratabiliyoruz.

Eğer sizinde boynunuzda bir boyun daha varmış gibi görünen ve sizi en az 5 kilo fazla gösteren bu gıdıdan kurtulmak istiyorsanız bu minik öneriler işinize yarayabilir.

Reklam
Reklam

• Öncelikle gıdınızdan kurtulmak için her gün sabah akşam sistematik olarak boyun hareketleri yapabilirsiniz. Boynunuzu ileri geri geri ileri ve yuvarlak daire hareketleri ile hareket ettirebilirsiniz. Ayrıca çenenizi yukarı aşağı hareket ettirerek çene ve gıdı kaslarınızı çalıştırarak oradaki yağlı bölgeden kurtulmaya çalışabilirsiniz.

• Egzersizler dışında kendinizin evde rahatlıkla uygulayabileceği boyun maskesini de deneyebilirsiniz. Tamamen bitkisel bir içeriği olan maskenin hazırlanışı ve uygulanışı ise şöyledir;

Malzemeler:
Deniz tuzu, yosun, buğday çimi suyu, damıtık su (ütü suyu), gliserin, sodyum, karbonat…
Bu malzemeleri eşit miktarlarda karıştırın ve çene altına sürün. 80 dakika bekletin ve yıkayın.