Evden 15 bin Kuran çıktı

Kırıkkale’de ‘Allah Diyen Dede’ lakaplı İhsan Pelit'in evinden çıkan 15 bin Kuran-ı Kerim bugün Afrika Ülkelerine dağıtılıyor.

Kırıkkale’de ‘Allah Diyen Dede’ lakaplı İhsan Pelit'in evinden çıkan 15 bin Kuran-ı Kerim bugün Afrika Ülkelerine dağıtılıyor.

Hayatı boyunca maneviyat üzerine yaşayan, iyiliği hoşgörüyü ve İslam’ı küçük yaşta çocuklara aşılayan İhsan Dede ömrü boyunca devam ettiği iyiliklerine vefatının ardından devam etmesi için gerekli zemini zaten hazırlamış. İhsan Dede’nin vefatından önce tamamını okuduğu 15 bin Kuran-ı Kerim bugün önce Kırıkkale’deki Kuran Kurslarına daha sonra da Kuran-ı Kerim bulunmayan Müslüman ülkelere dağıtılıyor. Evin tamamının Kuran-ı Kerim ile dolu olduğunu gören vatandaşlar İhsan Dede’nin sırlarla dolu hayatının büyük bir çoğunluğunu Kuran okuyarak geçirdiğini söylediler.

Reklam
Reklam

ÖĞRENCİ EVLERİNE DAĞITILIYOR

Tam yaşı bilinmeyen İhsan Dede’nin kimliğine göre 98 yıllık hayatında binlerce Kuran-ı Kerim okuduğunu belirten yakınları vaktinin büyük bir çoğunluğunu geçirdiği odasından vefatının ardından 15 bin Kuran-ı Kerim çıktığını ve bu kutsal kitapların kendi isteği doğrultusunda Nijerya, Somali gibi Kuran-ı Kerim’in az bulunduğu ülkelere dağıtılacağını söylediler. İhsan Dede’ye ait 15 bin kutsal kitabın dağıtımına başlanırken öncelikle Kırıkkale’deki kuran kursları ve öğrenci evlerine dağıtım gerçekleştiriliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: