Evden Altın Çalmakla Suçlanan Iki Kadın 1'er Yıl 3'er Ay Hapis Cezası Aldı

Adana'da bir evden 8 bin TL değerinde altın çaldıkları iddiasıyla yargılanan iki kadın, 1'er yıl...

Adana'da bir evden 8 bin TL değerinde altın çaldıkları iddiasıyla yargılanan iki kadın, 1'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarpıldı.

Geçtiğimiz Ocak ayında 'evinizde kara büyü, nazar var' diyerek Güldane A.'yı kandırdıkları ileri sürülen tutuklu sanıklar Seher A.(44) ve Türkan M. (60) 'dini inancın istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan hakim karşısına çıktı. Türkan M., Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında suçlamaları reddetti. İzmir'den Adana'ya boncuk türü eşyalar satmaya geldiklerini ifade eden Türkan M., müştekinin kendilerini evine davet edip hasta kızına dua etmesini istediğini savundu. Dua okuduğunu ve kadının eline bez parçasına sarılı bir şey sıkıştırdığını öne süren M. "Almam için ısrar etti. Sonra baktığımda içinde 4 bilezik vardı." dedi. Sanık Seher A. da suçsuz olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Kadınların kaçmasına yardımcı oldukları ileri sürülen tutuksuz sanıklar Ferhat C.(26) ile İsmet E.(39) olayla ilgilerin olmadığını iddia etti. Kadınlara önce 3'er yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, zararın karşılanması ve iyi hal dolayısıyla süreyi 1'er yıl 3'er aya düşürüp sanıkların tahliyesine karar verdi. Ferhat C. ile İsmet E.’yi 7'şer ay hapis cezasına mahkum eden mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Mağdur Güldane A, ilk duruşmada kadınların boncuk satma bahanesi ile evine geldiğini ve hasta kızına nazar değdiğini söyleyerek dua okuduklarını belirtmişti. Sanık Türkan’nın altınlarının besmele çekilmeden saklandığını ve evde nazar bulunduğunu söylediğini anlatan A., “Dua okuyacağı gerekçesiyle altınları istedi. Bohçaya sardığım altınlara okudu. Akşam açmamı istedi. Baktığımda altınlar yoktu. Sanıklardan şikayetçiyim." demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: