Evden Çıkarılınca Sokakta Yaşamaya Başladılar

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te kiracı olarak oturdukları yakınlarının evinden çıkarıldığı ileri sürülen aile, sokakta yaşamaya başladı.

Gaziantep'te kiracı olarak oturdukları yakınlarının evinden çıkarıldığı ileri sürülen aile, sokakta yaşamaya başladı. Güneştepe Mahallesi'nde kardeşinin evinde oturan Duran Cennet ve Kifayet (9), evden çıkarıldıktan sonra eşyalarını sokağa taşıdı. Sokağa serdikleri bir halının üzerinde oturan aile üyeleri, mahalle sakinlerinin yardımlarıyla yemek ihtiyaçlarını karşılıyor. Fabrika işçisi Duran Cennet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç gün önce sabah işten geldiğinde ailesini, eşyalarla sokakta bulduğunu söyledi. Kardeşinin kiracısı oldukları oldukları evinden haksız yere çıkartıldığını öne süren Cennet, "Çoluk çocukla sokakta kaldık. Ramazan ayındayız sağ olsun komşular yardım ediyor bize. Suyumuzu ekmeğimizi veriyorlar" dedi. Cennet, işe gece gittiğini, gece saatlerinde ailesinin sokakta kalmasından endişe duyduğunu belirterek, kiralık ev aradığını ancak bulamadığını söyledi. Sultan Cennet ise ihtiyaçlarının komşuları tarafından karşılandığını, su olmadığı için çocuklarının banyo yapamadığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz