Evi yıkılan aile, kullanılmayan köy okulunda yaşıyor -Kastamonu'da 2 yıl önce evi yıkılan aile, kaymakamlıkçatahsis edilen, kullanılmayan köy okulunda yaşamını sürdürüyor

Taşköprü ilçesinde, 2 yıl önce evi yıkılan aile, kaymakamlıkça tahsis edilen, kullanılmayan köy okulunda yaşamını sürdürüyor.

Taşköprü ilçesinde, 2 yıl önce evi yıkılan aile, kaymakamlıkça tahsis edilen, kullanılmayan köy okulunda yaşamını sürdürüyor.

Çaykirpi köyünde yaşayan Bayram Sucu (62) yaklaşık 2 yıl önce ahşap evlerinin yıkılması üzerine Taşköprü Kaymakamlığı'na başvurarak yardım istedi.

Evsiz kalan ailenin talebi doğrultusunda köydeki kullanılmayan okul binası aileye tahsis edildi.

Yaklaşık 2 yıldır eşi Şerife (62) ve oğlu İsa (33) ile birlikte okulda yaşayan Sucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce banka kredisiyle prim borçlarını ödeyerek emekli olduğunu, maaşından yapılan kesinti nedeniyle geçinmekte güçlük çektiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Babasından kalan ahşap evin eski olmasından dolayı yıkılmasıyla mağdur olduklarını ifade eden Sucu, şöyle konuştu:

"Sokakta kalmaktansa isteğimiz üzerine kullanılmayan eski ilköğretim okulu binasına yerleştik. Yapı çok eski ve bakımsız olduğundan zorlukla yaşamımızı sürdürüyoruz, çaresiziz. Komşularımızın ve kaymakamlığın desteğiyle geçimimizi sürdürüyoruz. Oğlum köyde iş bulamadığından çalışamıyor. Yaşayabilecek düzgün bir evimiz de yok. Tek isteğimiz ev sahibi olarak oğlumu evlendirebilmek."

İsa Sucu da ailesiyle 2 yıldır eski köy okulunda kalmak zorunda olduklarını, iş bularak yuva kurmak için yetkililerden destek beklediğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz