Evin Bahçesinde Lahit Çıktı

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapılan istihbarat çalışması sonucu bir evin bahçesinde Roma dönemine ait lahit (taş...

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapılan istihbarat çalışması sonucu bir evin bahçesinde Roma dönemine ait lahit (taş mezar) ele geçirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri Kurtuluş Mahallesi'nde İ.K.’ya ait evin bahçesinde yaptığı aramada Roma dönemine, bir çocuğa ait kapaklı lahit buldu. Olayla ilgili İ.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Tarihi eserin yaklaşık 80 kilogram olması sebebiyle polis, taşımak için bir kamyonet kiraladı. Polisler tarafından güçlükle bina içerisine götürülen lahitin maddi değerinin yüksek olduğu öğrenildi. Yapılan incelemelerin ardından taş mezarın Osmaniye Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: