Evinin Çevresinde Kedi Ve Köpek Bakamayacak

Adapazarı ilçesinde bina sakinlerinin açtığı davada yaşlı kadın, yaşadığı apartmana 750 metre mesafede kedi ve köpek beslemekten men edildi.

Adapazarı ilçesinde bina sakinlerinin açtığı davada yaşlı kadın, yaşadığı apartmana 750 metre mesafede kedi ve köpek beslemekten men edildi.

Sakarya 2. Sulh Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya davalı Emel Ç'nin (71) avukatı Erhan Dursun ve davacı apartman sakinlerinin avukatı Ahmet Behçet Babakaya katıldı.

Avukat Dursun, davanın reddinine, Babakaya ise kabulüne karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, pişirilen yemeklerin balkonun altında ve yanındaki boş arsada beslenen kedi ve köpeklere atılmasının hoşgörü sınırını aştığı, yemek artıkları, kokusu ve çevrede toplanan hayvanların neden olduğu pisliğin, çevreyi ve sağlığı tehdit ettiği gerekçesiyle, Emel Ç'yi binanın çevresine 750 metre mesafede kedi ve köpek beslemekten men etti.

Reklam
Reklam

Mahkeme, yaşlı kadının evindeki iki kediyi beslemesine ise izin verdi.

Öte yandan, duruşma tutanağına sehven "evlenmesine izin verilen iki adet kedinin" ifadesinin yazılması dikkati çekti.

Muhabir: Enes Duran - Çağrı Turgut

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: