Evinizde Elma Konsepti

Dekorasyonda tema önemli. Bu sefer konseptimiz yeşil elmalar. Bakalım onlarla neler yapılabiliyor?

Evinizde elma konsepti ile farklılık yaratın...

Başlangıç olarak;
Dolap kapaklarını elma figürüyle süslemeden önce, yapı marketlerden temin edilebilen, arkası yapışkanlı yeşil kağıtlardan almak gerekiyor. Daha sonra bu kağıtlar maket bıçağı yardımıyla elma formunda kesiliyor. Dolap kapakları eşit aralıklarla ölçülüyor ve kağıt bantlar yapıştırarak hatlar belirginleştiriliyor. Saha sonra arkasındaki kağıdı söküp elma figürlerinizi uygun yerlere konumlandırabilirsiniz. Son işlem elma figürlerinin dolap kapaklarına yapıştırılması. Elinizle ya da bir spatula yardımıyla şekillerin kapaklara iyice yapıştıklarından emin olun.

Reklam
Reklam

1. Elma mı ayna mı?

Kullanmakta olduğunuz aynanıza farklı bir tarz kazandırmak istiyorsanız ve özellikle aynanız yuvarlaksa bu uygulama tam size göre demektir. Aynanızı düz bir zemine yatırın ve yapışkanlı yeşil kağıdı bütün ayna yüzeyine yapıştırın. Daha sonra elma figürünü kağıdın üzerine çizin ve çizgilerin üzerinden maket bıçağı yardımıyla keserek içeride kalan kağıtları sökün. Elma şekli aynanıza çerçeve etkisi yapacak.
2. Yeşil elma kara tahta!

Çocuğunuzun odasında, onun hem eğlenip, hem de vakit geçireceği bir alan yaratmak istiyorsanız şüphesiz en iyi yol ona bir kara tahta ve boya gereçleri sağlamanız olacaktırş. Bunu da daha dekoratif ve onun seveceği bir hale dönüştürmek sizin elinizde. Yeşil beyaz renklerde boyadığınız duvarın üzerine monte edeceğiniz kara tahtayı elma biçiminde kestirin. Gerisi sadece ve sadece çücuğunuzun yaratıcılığına kalıyor.

3. Kılavuz elmalar
Mutfağınızı daha eğlenceli ve ergonomik bir hale getirmek istiyorsanız elma figürleri yine yardımınıza koşuyor. Erzakları sakladığınız kutularınıza yapıştıracağınız elma figürlerinin üzerine, ne sakladığınızı yazıp her seferinde aradığınız erzağı bulmak için kutuların hepsini birden açmamış olacak ve onları rahatça bulacaksınız.

Reklam
Reklam

4. Elmadan askılık
Asacağınız her ne varsa bu düzenek sizin işinize yarayacaktır. Suntayı elma formunda kestirin ve üzerine bir raf taktırın. Bu rafın altına ise kanca vidalardan monte edin. Duvara asacağınız bu elma askılık, dekoratif olduğu kadar kullanışlı da.

5. Kutu kutu elma
Elmaları dekoratif bir hale getirmenin bir yolu da onları sepetlere koyup sergilemek. Hasır beyaz sepetlere koyacağınız elmalarınız hem çok iyi bir muhafaza alanına sahip olacak, hem de durdukları alanda dekoratif birer obje haline dönüşecekler.