Evinizi İnatçı Yemek Kokularından Kurtarmak İçin 5 Basit Yöntem

Bu soğuk aylarda evde yemek pişirmek boğucu bir hal alabiliyor. Sürekli pişirdiğiniz yemekle bütünleşme tehlikesi altındasınız. Camı açınca her yer buz gibi, ama aspiratör de yetmiyor ki! Özellikle benim gibi stüdyo bir dairede yaşıyorsanız, kendiniz ve elbiseleriniz de dahil olmak üzere bütün evin kokusunu mutfaktan kurtarmak için bu yöntemlere başvurabilirsiniz.

Taze Baharatlar

Ocağı yakın, ve taze kekik, biberiye, adaçayı, nane vb. baharatları, elinizin altında o an ne varsa yakmaya başlayın. Alevlenmesini önlemek için orta derecede bir ateşin üzerinde uçları tütmeye başlayana kadar gezdirin. Ya da isterseniz direk sıcak bir tavaya atıp 30 saniye ya da 1 dakika boyunca tütsüleyebilirsiniz.


Çam Kozalağı

Fırınınız varsa, fırını 120 dereceye getirip içine bir çam kozalağı atın. Kokusu yavaş yavaş bütün eve yayılacaktır ve kısık ateşte yanmak yerine tütsülenmiş olacağı için rahatlıkla uzanıp başka bir şeyle uğraşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Bonus: Sebze Burger


Tarçın ve Karanfil

Özellikle kış ayları için ideal bir karışım olan çubuk tarçın ve kuru karanfil tanelerini, su dolu minik bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Eviniz hem bu şekilde biraz nemlenmiş ve kesinlikle çok daha güzel kokmuş olacak.


Limon, Mandalina veya Portakal Kabukları

Kışın bolca bulunan limon, portakal ve mandalina kabuklarını atmayın. Su dolu minik bir tencereye atıp kısık ateşte kaynatın. Soba üzerinde hiç yapmadığımız şey değil zaten.


Beyaz Sirke

Farklı ve hoş bir koku değil de ‘kokusuzluk’ istiyorsanız, beyaz sirkeyi minik bir tencere suya karıştırıp kısık ateşte kaynatın. Özellikle balık gibi daha inatçı kokular için birebir.