Evka 5 Katlı Kavşağı 4 Mayıs'ta Açılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 48 milyon liraya mal ettiği Evka 5 Katlı Kavşağı için 4 Mayıs...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 48 milyon liraya mal ettiği Evka 5 Katlı Kavşağı için 4 Mayıs Cumartesi günü tören yapacak.

Büyük Çiğli-Harmandalı Karayolu alt geçitleri ve Ulukent Köprülü kavşağı ile Çanakkale yönünde kesintisiz ulaşım imkanı oluşturmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi’nde projelendirdiği Evka 5 Katlı Kavşağı’nı da tamamladı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun, Fransa’ya gerçekleştirdiği EXPO seyahati sebebiyle kavşağın resmi açılış töreni 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 11.00’e bırakıldı. Ancak kavşak, Başkan Kocaoğlu’nun talimatıyla törenden önce kullanıma açıldı. Evka 5 Katlı Kavşağı için 26 milyon liranın üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Yapım, asfaltlama, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmaları ile birlikte kavşağın toplam maliyeti 48 milyon TL’yi buldu.

Reklam
Reklam

Evka 5’ten gelen araçlar, Anadolu Caddesi üzerindeki bu yeni kavşak sayesinde Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi’ne kesintisiz geçiş yapabiliyor. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi’ni kesmeden geçebiliyor. Kavşağın kullanılmaya başlaması ile birlikte ESHOT Genel Müdürlüğü bazı hatlara ait güzergahları değiştirdi. 346, 446, 546 ve 810 No’lu hatların güzergahları, yapımı tamamlanan yonca kavşağı kullanacak şekilde yeniden düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: