"Evlat cinayeti" davasında iddialar

ADANA (İHA) - Adana'da iddiaya göre boşanma davası sırasında, aleyhinde şahitlik yapan kızlarından birini öldürüp, diğerini de ağır yaralayan şahsın yargılanmasına devam edildi. Sanık baba, cinayeti namus yüzünden işlediğini söyledi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 2. duruşmada, yaklaşık 3 aydır tutuklu bulunan sanık Süleyman İşboğa, maktulün annesi ve sanığın eski eşi İsmihan Yılmaz (40) ile olayda yaralı kurtulan Derya İşboğa hazır bulundu. Yaralı kız, duruşma salonunda koltuk değnekleriyle gelirken babasının verdiği ifadeler karşısında sürekli gözyaşı dökerek parmaklarını ısırdı.

Reklam
Reklam

"Kasten adam öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs" suçundan ömür boyu ağır hapis istemiyle yargılanan 5 çocuklu Süleyman İşboğa, ifadesinde kızlarını suçladı. Cinayeti namus yüzünden işlediğini öne süren sanık Süleyman İşboğa, "Dedikodular yüzünden rahatsız olmuştum. Kızlarımın sürekli başka erkeklerle gezdiklerini öğrendim. Konuşmak için onları yanıma çağırdığımda bana hakaret edip üzerime saldırdılar. Bana 'Sen bize karışamazsın' dediklerinde kendimi kaybettim. Daha önce hurdacıdan satın aldığım tüfekle kendimi korumak için rastgele ateş ettim. Derya'ya ateş ederken önüme Meral geçti ve vuruldu. Onu isteyerek öldürmedim" dedi.

"BİZE BENİM YUVAM YIKILDI, SİZİN DE YIKILSIN, DEDİ" Avukatıyla birlikte duruşmaya gelen maktulün annesi İsmihan Yılmaz ise, şikayetini yineledi. Ablasının öldüğü olaydan, kendisi de kasığından vurularak yaralı olarak kurtulan Derya İşboğa, ifadesini gözyaşları arasında verdi. Genç kız, "Babam beni öldürecekti. Bize 'Benim yuvam yıkıldı, sizin de yuvanızı yıkılsın' diyerek peş peşe ateş etti. Çocuğum ve kardeşimin kaçmalarını sağladıktan sonra benim de üzerine ateş ediyordu. Şikayetçiyim. Babamın cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Duruşma delillerin toplanması için ertelenirken, annesiyle birlikte mahkeme salonundan çıkan yaralı genç kız, "Babam yalan söylüyor" diye ithamda bulundu.

İddiaya göre, 22 Şubat 2004 günü Merkez Yüreğir İlçesi Kazım Başer Mahallesi'ndeki tren yolunun yanındaki portakal bahçesinde meydana gelen olayda, baba Süleyman İşboğa, karısıyla olan boşanma davasında aleyhinde şahitlik eden öz kızı Meral'i silahla vurarak öldürürken, Derya İşboğa'yı da ağır yaralamıştı. Aynı olayda Perihan (15) ile yeğeni Deniz (2.5) ise kaçarak son anda ölümden kurtulmuştu.