Evlatlık başvurusunda patlama

BURSA (İHA) - Her yıl 25 kimsesiz çocuğun evlatlık verildiği Bursa'da, 300 aile, evlat edinmek için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne müracaatta bulundu.
Bursa Sosyal Hizmetler Müdürü Şaban Kander, 3 yıl önce yaşanan ekonomik kriz sonrasında çocuklarını evlatlık verenlerin sayısında patlama olduğunu, bugün ise müracaatın tam tersinin yaşandığını söyledi. Bursa'da evlatlık edinmek için başvuran ailelerin sayısının 300'e ulaştığını belirten Kander, "Bir anne ve baba için en acı şey çocuğundan ayrı kalmaktır. 3 yıl önce ekonomik krizden dolayı insanlar çocuklarını evlatlık vermek için başvuruyorlardı. Evlatlık verenlerin yüzde 90'ı durumları düzelince çocuklarını geri aldılar. Bugün evlatlık verenlerin sayısı 5'i geçmiyor. Bu ekonominin de düzeldiğini gösteriyor"dedi.

Reklam
Reklam

Devletin koruması altına giren çocukların tamamının evlatlık verilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Kander, "Yurtta kalan çocuklarımızı koruyucu aileler aracılığı ile hayata adapte ediyoruz. Koruyucu ailelere aylık 70 milyon lira masraf ödemesi yapıyoruz. Ayrıca çocuğun hastalık halinde tedavisini de biz yaptırıyoruz. Şu anda Bursa'da 33 koruyucu aile var. Bu sayıyı koruyucu aile olmak için başvuran ailelerin yeterli görülmemesinden dolayı artıramıyoruz" diye konuştu.

Kander ayrıca, yurtta kalan çocukların sosyal aktivitelerini artırmak için spor ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini belirtirken, "3 spor branşında yurtta kalan çocuklardan kurulu takımlarımız başarıdan başarıya koşuyor. Bu hem çocukların hayata bağlanmalarını, hem de yeteneklerini bulmalarını sağlıyor" şeklinde konuştu.
Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nü yetimhane olmaktan çıkartarak, halkla bütünleşen bir kurum haline getirmek istediklerini kaydeden Kander, bu kapsamda ilk olarak toplum merkezlerinde anne ve babalara çocuk bakımı eğitimi verdiklerini belirtti.

Reklam
Reklam