Evlendikten Sonra Kaçamayacağınız Akrabaları Önceden Tanıma Rehberi

Bizim ülkemizde evlenmek, sadece eşinizle sıcak bir yuva kurmak anlamına gelmiyor çoğu zaman. Klişe olsa da o çok sık duyduğumuz cümleyi hatırlayalım: ‘’Evlilik, aslında ailelerin evlenmesidir.’’

Eşimizi kendimiz seçebiliyoruz ama ailesini maalesef seçemiyoruz. O yüzden yeni bir aileyle tanıştığımızda başımıza neler gelebilir, birlikte değerlendirelim dedik.

Karşısında asla yelkenleri suya indirmemek gereken KAYNANA.

İleride kendisini ‘canım annem’ mi ‘Meral teyzem’ mi yoksa ‘teyzecim mi diye çağırırsınız, belli olmaz. Ama sizi ilk gördüğü andan itibaren makarna süzgecinden geçirir gibi inceleyeceğine emin olabilirsiniz. Sadece varlığınızla mutlu edebileceğiniz ya da nefes almanızın bile batacağı bir kadından bahsediyoruz. Bu işler biraz şans :) Eşinizin biricik annesinin, kız arkadaşlarınızla kahve içerken anacağınız yeni ismi ‘kaynana’.

Reklam
Reklam

Çok konuşanına düşmanım rastlamasın dedirten KAYNATA.

Dünürleriyle iyi geçinirse ailedeki çoğu problemi bir çırpıda yatıştıracak kilit isimdir. Aynı kaynanalar gibi bazen işlere fazla karışabilirler, önlem olarak kendinize görünmez kulak tıpası almanızda fayda var. Eşinizin babasının yepyeni adından bahsediyoruz, biraz garip evet ama KAYNATA.

Çay kaşığı gibi arada ortalık karıştırmaya gelen GÖRÜMCE.

Size olan sevgisi Çukurova’dan yeni toplanmış pamuk kadar yumuşak da olabilir, 3 panter gücünde bir ‘sevgi’ye de dönüşebilir. En ufak krizde 'abisini kapan kadın' olarak anılabilirsiniz, aman dikkat. Zaten aile girdiğiniz sürekli kendiyle sizi kıyaslayan biri görürseniz onun eşinizin kız kardeşi olduğunu 3 dakika içinde anlayabilirsiniz.

Aranız kötü olursa görümcenin bayrak açacağını unutmamanız gereken ELTİ.

Onunla ilk tanışmada ya en yakın arkadaşınızla tanıştınız demektir ya da ezeli düşmanınızla, bu konuda şansa ihtiyacınız olacak. Sizin yaşadıklarınızı en iyi anlayabilecek kişi aslında eltiniz yani eşinizin erkek kardeşinin karısıdır. Kaynananızın karşısında 1-0 geride başladığınız maçın iki oyuncusu olduğunuzu unutmayın :)

Reklam
Reklam

Nerede boş işler varsa orada biten KAYINÇO.

Aile içerisinde genelde hafif şımarık bir erkek görürseniz, onun eşinizin erkek kardeşi olduğuna emin olabilirsiniz. Çocuklarınızın amcası olacak bu şahıs, ‘neye yanlış’ deseniz tersini iddia edecek bir enerjiye sahiptir. Çocuklar için baba yarısıdır elbette ama fazla samimiyete girmeye gerek yok.

Sıfıra yakın ENİŞTE.

Görümcenizin eşine kısaca enişte denir. Sizin için hiçbir önem taşımayan biri. Yorum yapmaya gerek yok :)