Evlenmeden Önce Çok Seks Yapmak, Boşanacağınız Anlamına Gelmiyor

Hareketli bir cinsel yaşama sahip kadınların yaşam tarzını eleştirenlere kötü haber...

Amerikalıların cinselliğe bakışındaki değişimi gösteren yeni bir araştırmada, Utah Üniversitesi araştırmacıları, önceki çalışmaların aksine evlenmeden önce yeterli sayıda seks partneri olmuş kadınların uzun süreli ilişkilere sahip olma olasılığının daha yüksek olduğunu keşfetti.

Verilere göre, evlenmeden önce sadece iki adet seks partneri olmuş kadınların boşanma oranı, evlenmeden önce üç-dokuz arası seks partneri olmuş kadınlardan daha yüksek. Araştırmacılara göre bu bulgu, araştırmanın en dikkat çekici ve şaşırtıcı bulgusu oldu. Çalışmanın yazarlarından Utah Üniversitesi Aile ve Tüketici Araştırmaları Departmanı profesörü Nicholas H. Wolfinger şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Kısaca: Eğer gelecekteki kocanızla karşılaştırmalar yapacaksanız, birden fazla sayıda seks partnerinizin olmuş olsa iyi olur."


Araştırma aynı zamanda, 2002-2013 yılları arasında evlenen kadınların, önceki yıllarda evlenen kadınlara göre evlenmeden önce daha fazla seks deneyimine sahip olduğunu gösterdi. (Şaşırtıcı mı?) Wolfinger sözlerini sürdürdü:

"Y kuşağının (1980-2000 arası doğan kuşak) 1950'lerde ve 1960'larda doğanlara göre çok daha az seks partnerine sahip olduğunu söylemek abes."

Toplum algısı gençlere özgü çapkınlığın üzerinde duruyor ve günümüzün genç yetişkinleri, 1950'li yıllarda doğan gençlere göre evlenmeden önce daha uzun bir seks geçmişine sahipler. Yine de, birileriyle yatma olgusu, aklı fikri sekste olan medya tarafından ve bazen de bizzat gençler tarafından abartıldı.

Reklam
Reklam

Ama bugünün birileriyle yatıp kalkma kültürünü bu aşırı abartma durumu aslında ilginç şekilde insanların bakış açısını iyi yönde değiştiriyor olabilir.

"Birileriyle yatmaya dair tüm bu tantana, artık bazı insanların ciddi ilişkiler dışında da seks yapma fikri hakkında daha rahat olduklarının bir kanıtı."

Peki ya üst sınır?

Ama bu "sosyal ilerleme" sizi çok heyecanlandırmadan, araştırmada yer alan uyarı bir bulgudan bahsetmemiz gerek: Evlenenmeden önce üç ve dokuz arası seks partneri olanlar daha düşük boşanma oranına sahip olsalar da , partner sayısı 10'dan fazla olanların boşanma oranı % 33 daha fazla. İşte bu kötü oldu. Wolfinger şunları söylüyor:

"Belki de cinsel geçmişinde daha fazla sayıda partnere sahip olmanın boşanma oranını yükseltmesine şaşmamalı. Ondan daha büyük sürpriz ise bunun sadece son yıllar için geçerli olması; onun öncesinde, evlenmeden önce iki seks partneri olan kadınlar, tüm gruplar arasında (2, 3-9, 10+) en yüksek boşanma oranına sahiptiler.

Yani şimdilik ikinci kısım geçerli değil, ama yine de, eğer yüzüğü takmadan önce 10'dan fazla partnere sahip olmanın evliliğin başarı şansını düşürdüğü gösterilirse, o zaman bazılarımızın işi var demektir :)

Reklam
Reklam

Kaynak