Evlenmek isteyince cezaevinden kurtuldu

SAMSUN (İHA) - Samsun'da 14 yaşındaki kız ile ilişkiye girip hamile bırakarak bebek dünyaya getirmesine sebep olduğu için tecavüz suçlamasıyla tutuklanan gencin yargılanmasına başlandı.

Edinilen bilgiye göre, Talip Doluer (23) ile 14 yaşındaki Y.E., birbirlerini severek zaman zaman birlikte olup cinsel ilişkiye girdiler. Bu ilişkiden hamile kalan Y.E., annesi tarafından kontrol için Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne götürüldü. Kızın küçük yaşta hamile kaldığının tespit edilmesi üzerine hastane görevlileri durumu polise bildirdi. Bunun üzerine küçük yaştaki kızla ilişkiye girdiği iddia edilen Talip Doluer tecavüz suçlamasıyla tutuklandı. Samsun Kapalı Cezaevi'ne konulan Talip Doluel'in bugün yargılanmasına başlandı.

Reklam
Reklam

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, kucağında 1,5 ay önce dünyaya getirdiği oğlu Aşkın ile birlikte gelen Y.E., tutuklu sanık Talip Doluer'i sevdiğini ve kendi rızası sonucu ilişkiye girdiğini söyledi. Talip Doluer ise "Ben cezaevindeyim ama mağdur değilim. Mağdur olan kız ve ailesi. Y.E.'yi seviyorum. Onunla birlikte yaşadık. Onun ailesine ve kendisine çalışarak ben bakıyordum. Cezaevinden çıkarsam yine ben bakacağım. Başka kimseleri yok. Ayrıca, ben evlenmek istiyorum" diye konuştu.

Evlenme teklifini kabul eden Y.E. ile duruşma salonunda bulunan annesi Emine Ekici ise kızının bir cahillik yaptığını, bebeğinin olduğunu ve evlenmelerini istediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, Talip Doluer'in Y.E. ile evlenmesi için tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma, Y.E.'nin hastaneye sevk edilerek kemik testi yapılıp gerçek yaşının belirlenmesi için ertelendi.