Evler İçin Tehlike Arz Eden Kaya Patlatıldı

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde karların erimesiyle yerinden oynayan ve tehlike arz eden kaya patlatıldı.

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde karların erimesiyle yerinden oynayan ve tehlike arz eden kaya patlatıldı.

İlçenin Çakırlar Mahallesi'nde bulunan büyük kaya parçası Karaman'dan gelen İl Özel İdaresi ekiplerince patlatıldı. Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, ilçelerinde karların erimeye başlamasıyla büyük kaya parçasının yerinden oynadığını, bunun da kayanın hemen aşağısında bulunan evleri tehdit ettiğini söyledi. Belediye olarak durumu hemen Karaman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirdiklerini anlatan Samur, bir hafta önce gelen uzman ekip kayayı inceledi ve evleri tehdit ettiğine karar verdi. Biz de belediye olarak kayanın altında bulunan evleri can güvenliği açısından boşattık ve kayayı patlatmaya hazır ettik" dedi.

Reklam
Reklam

Karaman İl Özel İdaresi'nden gelen ekibin tehlike arz eden kayayı güvenli bir şekilde patlattığını belirten Samur, bu süreçte kendilerine yardımcı olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: