Evlerine Taşınmak İsteyen Vatandaşa Engel

Bursa'da Doğanbey Kentsel Dönüşüm için yapılan konutlarla ilgili evlerine karşılık konut sözleşmesi imzalayan vatandaşlar, evlerine...

Bursa'da Doğanbey Kentsel Dönüşüm için yapılan konutlarla ilgili evlerine karşılık konut sözleşmesi imzalayan vatandaşlar, evlerine taşınmak istedi. Ancak kendilerine ekstra borç çıkarıldığı gerekçesiyle evlerine alınmayan vatandaşlar yetkililerle tartıştı.

Merkez Osmangazi ilçesi Doğanbey Mahallesindeki kentsel dönüşüm kapsamında binalar tamamlanırken, hak sahipleri evlerine taşınacağı günü bekliyor. 2012 yılının ilk aylarında projenin bitmesi gerektiğini belirten hak sahipleri, her hafta sonu evlerini kontrol ediyor. Ancak evlerine taşınmak isteyen hak sahiplerine sonradan borç çıkarıldığı için ev sahipleri evlerine taşınamıyor. Sözleşme farkı olarak metrekare başına 3 bin lira istenirken, 150 metrekare daire yerine 200 metrekare daire verilen bir hak sahibi 50 metrekare için 150 bin liralık ek ödeme yapacağı iddia ediliyor.

Reklam
Reklam

Sabah saatlerinde ev sahipleri, Doğanbey Mahallesi’nde gezerken ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre evine taşınmak isteyen bir vatandaşa yetkililer engel olmak istedi. Eşyasını asansörle taşımak isteyen ev sahibi, taşınmak istediği sırada yetkililer binanın elektriğini kesti ve şahıs asansörde mahsur bıraktı. Bunun üzerine diğer ev sahipleri TOKİ B. Blok’a akın etti. TOKİ’lerde kavga olduğu ihbarını alan polis ekipleri de olay yerine akın etti.

Ancak yetkililer binanın elektriğinin kesildiği ve bir kişinin asansörde mahsur kaldığı iddialarını doğrulamadı. TOKİ yetkilileriyle tartışmaya başlayan ev sahiplerini Doğanbey Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Mehmet Aslan sakinleştirdi. Haklarını almadan bir yere gitmeyeceklerini ancak bunun kanunlar çerçevesinde yapılması gerektiğini ifade eden Aslan, “Biz sadece hakkımızı istiyoruz. Sözleşme imzalarken, bizlere evlerimiz yerine belli bir miktar da para alarak bu binalardan ev verdiler. Ancak şu anda evlerin metrekaresinin büyüdüğü ve giderlerin arttığı gerekçesi ile daha fazla para isteniyor. Bizler bu parayı nasıl ve neden verelim. Şimdi TOKİ gelmiş bizlere yeni sözleşme teklif ediyor. Osmangazi Belediyesi ile yaptığımız sözleşmenin geçersiz olduğunu söylüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Aslan, fiyat farkını ödemeyeceklerini ifade ederek, evlerine taşınmak istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: