Evlerini kaymasın diye iple bağlıyorlar

SİVAS (İHA) - Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Güngören Köyü'nde bir uçurum kenarında bulunan evde ikamet edenler, eskimiş evin uçuruma kaymasından korkuyor. Kaymayı engellemek isteyen ev halkı, her gün iplerle bağlayarak evlerini sabitlediğini söylüyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan ev reisi Sebehattin Kuzpınar, 30 yıldır bu evi kullandıklarını söyledi. Kendisi ve eşiyle birlikte 5 çocuğunun bu evde kaldığını kaydeden Kuzpınar, "30 yıldır bu evde ikamet ediyorum. 2 göz odamızın bulunduğu evde 5 çocuğumla birlikte kalıyoruz. Uçurumun kenarında bulunan evimiz, eski yapı olduğundan kayma ve yıkılma riskini taşıyor. Biz de her gün evi iplerle sağlam yerlere bağlayarak, sabitliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ev yapacak imkanı olmadığını da belirten Kuzpınar, "Devlet yetkililerinden bir ev yapmalarını istiyorum. Benim ev yapacak durumum yok" dedi.
Kuzpınar'ın eşi Birsen Kuzpınar ise evin uçuruma kaymasından ve yıkılmasından korktuklarını dile getirerek, "Evimiz her gün iplerle bağlanıyor. Burada yaşamaktan korkuyoruz ama yapacak başka bir şey yok" dedi.

Bu arada her sabah evlerini iplerle sabitleyen Sebehattin Kuzpınar'a çocukları ve köylüler de yardım ediyor.