Evli sevgili hayatını kararttı

Genç kız, cinsel istismara uğradığı kişinin 5 ay hapisle cezalandırıldığı duruşmadan sonra intihar etti.

Genç kız, cinsel istismara uğradığı kişinin 5 ay hapisle cezalandırıldığı duruşmadan sonra intihar etti.

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ne bağlı Köserecik Köyü'nde oturan 19 yaşındaki A.C., kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 23 yaşındaki Ü.A.'nın, dünkü karar duruşmasında 5 ay hapisle cezalandırılmasının ardından evinde hap içerek yaşamına son verdi.

2009'da meydana gelen olayda evli olan Ü.A., iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı A.C.'yi arkadaşının evine davet etti. Ü.A., eşinden boşanıp evleneceğini söylediği A.C. ile ilişkiye girdi. A.C.'nin şikayeti üzerine tutuklanan sanık hakkında, 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan dava açıldı.

Reklam
Reklam

Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava devam ederken, nüfus kaydına göre olay tarihinde 14 yaşında olan A.C.'nin, İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesinde ise olay tarihinde kemik yaşının 16 olduğu belirlendi. Suçlamayı kabul etmeyen Ü.A. ise bunun üzerine tahliye edildi.

Dünkü karar duruşmasına tutuksuz yargılanan Ü.A. katılmazken, A.C. ve avukatlar hazır bulundu. Karar öncesi hakimin söz verdiği A.C., "'Şikayetim devam etsin' desem bir sonuca varılmıyor, 'etmesin' desem yine aynı" dedi.

A.C.'nin kemik yaşının 16 olarak belirlenmesiyle suç vasfının değiştiğini ve sanığın eyleminin, 'reşit olmayan mağdure ile cinsel ilişki' suçunu oluşturduğuna hükmeden mahkeme heyeti, duruşmalardaki iyi halini de dikkate alarak Ü.A.'ya 5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı.

Kararın ardından üzüntü içinde adliyeden ayrılan A.C., eve gitti. Köyde babaannesinin evinde kalan A.C., dün saat 20.00 sıralarında odasına çekildi. A.C., aynı evde yaşayan ve tüberküloz hastası olan halasının antitüberküloz haplarından çok sayıda içerek intihar etti. Uzun süre odasından çıkmaması üzerine içeriye giren yakınları, yatağında baygın buldukları A.C. için 112 Acil Servis'e haber verdi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde A.C.'nin yaşamını yitirdiği belirlendi. A.C.'nin cesedi, otopsi için Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: