Evlilik artık hayal oluyor

ANKARA (İHA) - Türk Eğitim Sen'in yaptığı 'evlilik' araştırması, evliliğe adım atmanın maliyetinin 15 milyar lira ile 99 milyar lira arasında olduğunu ortaya çıkardı.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, bugün bir yazılı açıklama yaparak Türk Eğitim Sen'in 'Eğitim Çalışanlarına Evlilik Hayal' adlı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Açıklamasına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Berat Albayrak ile evlenecek olan kızı Esra Erdoğan'a mutluluklar dileyerek başlayan Özcan, evlenmenin sanıldığı kadar kolay olmadığını belirtti. Gelinlik, damatlık, düğün organizasyonu, ev döşemesi, beyaz eşya gibi masrafların cep yaktığını belirten Özcan, "Evlenmeye karar verenlerin aşklarının büyüklüğünden çok cüzdanlarının kabarık olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Türk Eğitim Sen'in yaptığı araştırmaya göre evliliğe adım atmanın maliyetinin gelinlik ve damatlıklar, yüzük, gelin saçı ve makyajı, damat tıraşı, düğün organizasyonu, nikah şekeri, orkestra, yatak odası takımı, oturma grubu, yemek odası, televizyon, beyaz eşya, elektrikli süpürge, halı, perde, nevresim takımları, ev kirası ve balayı masraflarının 15 milyar 714 milyon lira ile 99 milyar 163 milyon lira arasında değiştiğini ifade eden Özcan, durum böyle olunca eğitim çalışanları için evlilik planları yapmanın bile hayal olduğunu kaydetti.

Araştırmaya göre gelinliklerin fiyatının 500 milyon liradan başladığını ve 8 milyar liraya kadar çıktığını anlatan Özcan, damatlıkların fiyatının ise 1 milyar lira ile 3 milyar lira arasında değiştiğini belirtti. Göreve yeni başlayan bir öğretmenin gelinlik alabilmek için en az 23.5 gün, en çok 376 gün, damatlık alabilmek içinse en az 47 gün en çok 141 gün çalışması gerektiğine işaret eden Özcan, bir çiftin sadece düğün gecesi masrafının ise en az 7 milyar 885 milyon lira, en fazla 30 milyar 371 milyon lira olduğunu açıkladı. Özcan, derecesi 1/4 olan bir öğretmenin çocuğunu evlendirebilmesi için dinlenmeden en az 307.5 gün, en çok bin 184 gün ter dökmesi gerekeceğini, göreve yeni başlayan bir öğretmenin ise düğün töreni masrafını karşılayabilmek için en az 371 gün, en çok bin 430 gün ders vermesinin zorunlu olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam