Evlilik Öncesi Eğitim Programı Sertifika Töreni Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında evlilik çağına gelmiş...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürütmüş olduğu "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında evlilik çağına gelmiş çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmaları ve huzurlu bir yuva kurmalarının hedeflendiği eğitim programının sertifika töreni Polis Meslek Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı.

POMEM’de gerçekleştirilen sertifika törenine Vali İzzettin Küçük, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Gülmez, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, İl Emniyet Müdürü Oktay Keskin, POMEM Müdürü Orhan Karademir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Durmuş Ali Daldallı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, POMEM çalışanları ile POMEM öğrencileri katıldı.

Reklam
Reklam

Törenin açılış konuşmasını yapan POMEM Müdürü Orhan Karademir "Biz genç polis adaylarımızı günün ihtiyaçlarına uygun, vatandaş beklentili, güvenlik kamu hizmeti mantığı ağırlıklı, beceri kazandırıcı iyi polis profiline uygun bir şekilde yetiştirmeye özen gösteriyoruz. Genç polis adaylarımızı her yönden geliştirecek sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerle desteklemeye, hayatını zenginleştirecek, anlam kazandıracak her alanda özellikle ailede, sosyal ve mesleki yaşamında ona değer katacak, huzur ve mutluluk kazandıracak her türlü etkinlikleri ve faaliyetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz eğitim programı kapsamında 453 öğrencimiz, 70 personelimiz olmak üzere 523 katılımcıya eğitim verilmiştir. " dedi.

Sertifikaları vermek ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Vali İzzettin Küçük " Hayatınızın önemli bir parçasını oluşturacak olan polislik mesleğine adım atıyorsunuz. Polislik onurlu ve şerefli bir meslektir. İnsanların onurunu, şerefini, malını ve canını sizler koruyacaksınız. Bu onurlu ve kutsal bir görevdir. Sorumluluğu da ağırdır, bir işin onuru çoksa sorumluluğu da ağırdır. Toplumun sorunlu insanları ve kesimleri ile karşılaşacaksınız. Kendinizi her alanda geliştirin ve profesyonel olun, bu meslek duygusallığı kaldırmaz. Asla olaylara ve kişilere şahsi bir konu olarak bakmayacaksınız. Duygusal olarak bakarsanız üzülürsünüz, yıpranırsınız. Elbette sizler de insansınız duygusal boyutları olacaktır ama bunu ne kadar becerebilirseniz o kadar başarılı olursunuz. Bu yıllarda yaptığınız ve yapacağınız şeyler hayatınızın geri kalan kısmını belirleyecek. Mesleğe giriş yapıyorsunuz ve evliliğe de giriş arefesindesiniz. Bir kaç yıl içersinde kendinize belirlemiş olduğunuz planlara göre şekillenecek önemli bir döneme giriyorsunuz. Evlilik tesadüfü bir iş değildir. Seçeceğiniz eşiniz muhakkak sizin kalp çizgilerinizi taşıyor olacaktır. Kişiliğinizin izlerini onda bulacaksınız. Yani siz ne iseniz onda da o kadarını bulacaksınız bundan emin olun. Hepinize başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: