Evlilik öncesi eşlerin kendini 'farklı tanıtması' ailede sıkıntı oluşturuyor

Aile iletişimi uzmanları, boşanmaların büyük çoğunluğunun eşler arası sağlıklı iletişim kurulmamasından kaynaklandığını söyledi. Manavgat Kaymakamlığı...

Aile iletişimi uzmanları, boşanmaların büyük çoğunluğunun eşler arası sağlıklı iletişim kurulmamasından kaynaklandığını söyledi. Manavgat Kaymakamlığı Evlilik Okulu Projesi (EVOP) aile iletişimi uzmanı Arif Özutku, evlenecek çiftlerin evlilik öncesi bir birini çok iyi tanıması gerektiğini söyledi. Kutlu aile yuvasında eşlerin birbirini rakip olarak görmemesinin çok önemli olduğuna işaret eden Özutku, kadın ve erkeğin bir elmanın yarısı gibi bir bütünün tamamlayıcı unsuru olduğunu kaydetti. Antalya Manavgat Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü verilerine göre yılda ortalama 600 kişinin boşandığını belirten Özutku, boşanmaların büyük çoğunluğunu ise evliliklerinin ilk 2 yıl içinde boşanan çiftlerin oluşturduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Evlenmeden önce eşlerin birbirinin karakterini çok iyi tanımasının sağlıklı iletişim kurmada önemli olduğunu anlatan Özutku, evlilik öncesi eşlerin birbirini farklı göstermesi ve tanıtmasının da evlilik sonrası aile içinde sıkıntıya neden olduğunu ifade etti.

Ailenin korunmasına yönelik çalışma yapmayan devletlerin uzun süre ayakta kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Özutku, buna en iyi örneğin tarih sahnesinden silinen devletlerin aile yapılarına kısa bir göz atmanın yeterli olacağını kaydetti. Özutku, "Avrupa devletleri ailenin korunmasına yönelik milyar dolarlık kaynaklar ayırıyor. Güçlü ailele olmadan güçlü devlet olmaz. Boşanmaların önüne geçmenin yolu evlilik öncesi eğitimden geçiyor. Evlilik öncesi eşler yüzlerindeki maskeyi indirmeli. Birbirine karşı farklı davranmasın ve hayati meselelerde farklı göstermek için yalan söylemesin. Yalan yalanı doğurur. Yalan üzerine kurulan bir yuva uzun süre ayakta kalamaz. Eşler birbirine karşı dürüst be şeffaf olmalı. Mutlu aile yuvasında eşlerin birbiri ile sağlıklı iletişim kurması çok önemli. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Özutku, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü verilerine göre ülkede 2001 yılında 93 bin, 2002'de 97 bin, 2006 yılında 95 bin ve 2011'de ise 83 bin 950 kişinin boşandığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz