Evliya Çelebi, doğumunun 400. yılında sergi ile anıldı

Doğumunun 400. yılında UNESCO'nun 2011'i 'Evliya Çelebi Yılı' ilan etmesi ile dünyaca ünlü seyyah için...

Doğumunun 400. yılında UNESCO'nun 2011'i 'Evliya Çelebi Yılı' ilan etmesi ile dünyaca ünlü seyyah için Düzce İl Halk Kütüphanesi salonunda sergi açıldı.

UNESCO tarafından Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yılı nedeniyle 2011 yılı 'Evliya Çelebi Yılı' ilan edildi. Bu sebeple Kültür ve Turizm Bakanlığı, 81 il valiliğine genelge göndererek değişik etkinlikler düzenlenmesi talimatı verdi. Bu kapsamda Düzce Valiliği tarafından Düzce İl Halk Kütüphanesi’nde ‘’Evliya Çelebi’nin Dünyası Harita Fotoğrafları’’ sergisi açıldı.

Reklam
Reklam

Açılaş törenine Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, daire amirleri ile davetliler katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, açılış öncesi yaptığı konuşmasında, Evliya Çelebi'nin önemine değinerek, "17. yüzyılda yaşadığı dönemin Osmanlı'nın en ihtişamlı ortamı olduğu, 20 milyon kilometrekare ile dünyanın en büyük devletinin seyyahı olduğu dile getiriliyor.” dedi.

5 gün ziyaretçilere açık kalacak serginin açılış kurdelesini Vali Vasip Şahin ve Belediye Başkanı İsmail Bayram kesti. Konuklar, Evliya Çelebi’nin dünya haritasının yer aldığı sergiyi büyük bir ilgi ve dikkatle inceledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz