'Evliya Çelebi'nin Dünyası' konulu harita sergisinde tanıtım eksikliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve 81 ilde sergilenen 'Evliya Çelebi'nin Dünyası' konulu...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen ve 81 ilde sergilenen 'Evliya Çelebi'nin Dünyası' konulu harita sergisine Kars’ta katılımın çok az olduğu öğrenildi.
Kars’taki vatandaşlar, 'Evliya Çelebi'nin Dünyası' konulu harita sergisi ile ilgili bilgileri ve haberleri olmadığını, bu sebeple katılamadıklarını belirtiyorlar. UNESCO tarafından 2011 yılı Evliya Çelebi yılı ilan edilirken, Türkiye’de ise 2011 yılı Evliya Çelebi'nin 400. doğum yıldönümü kapsamında, 'Evliya Çelebi'nin Dünyası' konulu harita sergisi 81 ilde sergileniyor.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağı'ndaki sergiye vatandaşlar katılamayınca sergi salonu boş kaldı. Kafkas Üniversitesi'ne kayıt yaptırarak ilde yaşamaya başlayan öğrenciler ise durumu değerlendirerek 24 objeden oluşan sergiyi rahatlıkla inceledi. Serginin Kars ayağı, 17 Eylül’de GAMP konağında başlamıştı, sergiyi 5 günlük süreçte öğrenciler dahil toplamda 300 kadar vatandaşın gezdiği belirtiliyor. Serginin bugün son günü, sergi, ziyaretçilerini Evliya Çelebi ile dünya turuna çıkarıyor.

Reklam
Reklam

KENDİNİ FANİ GÖREN EVLİYA ÇELEBİ ESERLERİNİ BAKİ GÖRDÜ
Evliya Çelebi, yeni nesillere on ciltlik dev bir eser bırakırken, kendi hayatı hakkında fazla malumat bırakmadı, kendini fani, eserini baki gören Çelebi’nin değerli bir ilim adamı olduğu biliniyor.
Evliya Çelebi, sağlam bir saray eğitimi almakla birlikte, seyahat tutkusu ile genç yaşta önce İstanbul ve çevre illerde, daha sonra üç kıtada geziler yaptı. Gezdiği yerlerdeki halkları tarihi eserler, binalar, camiler, gelenek, görenekler ve yerli kültürler hakkında detaylı notlar tuttu ve analizlerini 'Seyahatname' isimli külliyede birleştirdi ve zengin bir başvuru kaynağı olarak bugünlere ulaşmasını sağladı.
Diğer taraftan, 'Evliya Çelebi'nin Dünyası' konulu harita sergisi, 23-28 Eylül tarihinde Iğdır’da, 29 Eylül ile 3 Ekim tarihlerinde Ağrı’da ve 4 Ekim tarihinde ise Muş’ta sergilenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz