Evliyken Öz Dayısına Kaçtığı Iddia Edilen Kadın Tazminat Ödeyecek

 Burdur'da, evliyken öz dayısına kaçtığı iddia edilen kadının, kocasına 7 bin 500 lira manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Burdur'da, evliyken öz dayısına kaçtığı iddia edilen kadının, kocasına 7 bin 500 lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Burdur Aile Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına davacı Süleyman Ç, avukatı Mehmet Öztürk, davalı H.Ç. ve tanıklar katıldı. Avukat Öztürk, mahkemede, tarafların evliliklerinden çocukları olduğunu, davalının öz dayısı ile kaçarak bir anneye yakışmayacak yüz kızartıcı ve toplum içinde kimsenin hoş görmeyeceği davranışta bulunduğunu ileri sürerek, tarafların boşanmalarını, çocuğun velayetinin müvekkiline verilmesini ve müvekkili için 100 bin lira manevi tazminata hükmedilmesini talep etti. Davalı H.Ç ise davacı ile17 yaşındayken ailesi tarafından zorla evlendirildiğini ve bir çocuklarının dünyaya geldiğini söyledi. Davacının kendisine kötü davrandığını, öldürmekle tehdit ettiğini öne süren H.Ç, bu nedenle 3 Kasım 2012'de küçük çocuğunu da yanına alarak, kendisinin sorunlarıyla yakından ilgilenen Denizli'deki dayısının yanına gittiğini anlattı. Dayısıyla aralarında herhangi bir "gönül ilişkisi" bulunmadığını savunan H.Ç, çocuklarının velayetinin tarafına verilmesini, düğünde takılan 14 altın bileziğin iadesini, kendisi için aylık 350 lira, çocuk için 300 lira tedbir nafakasına, 20 bin lira manevi, 10 bin lira da maddi tazminata hükmedilmesini istedi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, tarafların boşanmalarına, çocuğun velayetinin babaya verilmesine, 7 bin 500 lira manevi tazminatın H,Ç'den alınarak Süleyman Ç'ye verilmesine, davalının taleplerinin ise reddine karar verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: