Evren ve Şahinkaya'nın, 'yurt dışına çıkış yasağı' itirazı reddedildi

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Ahmet Kenan Evren ile...

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Ahmet Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın, 'yurt dışına çıkış yasağına' yaptığı itirazları reddedildi.
Avukatlarının itirazı üzerine ilk incelemeyi yapan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, bu başvuruyu reddetti. Daha sonra Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirmek üzere Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti de itirazın reddine ve sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi. Gerekçe olarak ise "Sanıklar hakkındaki suçun vasıf ve mahiyeti ile yurt dışına çıkış yasağına ilişkin kararda belirtilen ölçülülük ve orantılılık ilkeleri" gösterildi.
Böylelikle, Evren ve Şahinkaya'ya getirilen yurt dışına çıkış yasağı kesinleşmiş oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz