Evsizler sıcak yuvaya kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi sokakları kendilerine mesken edinen evsiz vatandaşları sıcak ve güvenli bir yuvaya kavuşturdu....

Bursa Büyükşehir Belediyesi sokakları kendilerine mesken edinen evsiz vatandaşları sıcak ve güvenli bir yuvaya kavuşturdu. Yakın zamana kadar Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı olarak kullanılan Ürünlü’deki tesisleri, yeniden dizayn eden Belediye sokakların müdavimlerine kış aylarında barınabilecekleri sıcak bir ortam oluşturdu.
Ürünlü Barınma Evi’nde konaklayan 81 vatandaş, kendileri için düzenlenen moral gecesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile birlikte şarkılar söyledi, çiftetelli oynadı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hizmet anlayışlarının temelini, ‘önce insan’ felsefesinin oluşturduğunu belirterek, "İnsana hizmet, belediyecilik anlayışımızın çıkış noktasını oluşturuyor. Ana hedefimiz, şehrimizde yardıma muhtaç, aç ve açıkta tek kişi dahi bırakmamaktır. Herkesin insan onuruna yakışan bir yaşam standardına kavuşması için çalışıyoruz. Barınma eviyle, sokaktaki insanımız sıcak bir ortama, sıcak bir aşa ve güvenli bir yuvaya kavuştu." diye konuştu.
Üç yatakhane, 1 oturma salonu, 1 yemekhane, 1 yönetim binasından oluşan, 150 kişi kapasiteli barınma evinin her yıl Kasım ile Nisan ayları arasında hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Altepe, barınma evinde 3 öğün yemek, 24 saat sıcak su ile her türlü temizlik ve bakım ile sağlık hizmetlerinin de verildiğini kaydetti.
Moral gecesine Başkan Altepe’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hüseyin Koçak ile Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neşet Çakmaklı da katıldı.

Reklam
Reklam

"KENDİMİ BİLDİM BİLELİ SOKAKLARDA YAŞIYORUM"
Barınma evi sakinleri, Başkan Altepe’yle karşılıklı çiftetelli oynadı. Barınma evi ile sokağın dondurucu soğuğundan ve tehlikeli ortamından korunma olanağına kavuştuklarını vurgulayan barınma evi sakinlerinden 55 yaşındaki Suat Ölmez, "Ailemle yaşadığım sorunlar yüzünden kendimi sokaklara vurdum. Uzun zamandır sokakta yaşıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu bu imkan sayesinde barınabileceğim sıcak bir ortama kavuştum. Başkanımız Recep Altepe’ye çok teşekkür ediyorum. Barınma Evi sayesinde, her türlü ihtiyacımızı karşılıyoruz." dedi. 48 yaşındaki Yaşar Köymen ise uzun yıllardır sokaklarda yaşadığını belirterek,"Kendimi bildim bileli sokaklarda yaşıyorum. Ömrüm hapishanelerde geçti. Artık suç işlemek istemiyorum. Sokağın tehlikelerinden, aç kalmaktan ve soğuktan usandım. Sokaklarda yatıp kalktığımı gören vatandaşlar, beni buraya getirdi. Şimdi halimden çok memnunum. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye kendim ve burada konaklayan arkadaşlarım adına teşekkür ederim." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz