EXPO 2016 Antalya

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, "EXPO için yollar, parklar, yeşil alanlar modern ve zevkli bir anlayışla inşa edilerek kente

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, "EXPO için yollar, parklar, yeşil alanlar modern ve zevkli bir anlayışla inşa edilerek kente has güzellikler ortaya çıkarılacak" dedi.

Badak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EXPO'ların çeşitli ülkelerin mallarının pazarlanmasından ziyade bu malların değerlerinin ve yararlarının sergilenmesi amacını taşıyan organizasyonlar olduğunu belirtti.

EXPO organizasyonlarının ticari nitelik taşımadığını dile getiren Badak, farklı ülkelerden farklı alanlardaki ürünleri barındıran, farklı fikirler, bakış açıları, geleceğe yönelik mesajlar sunan dünya ülkeleri arasında uyumu ve iletişimi sağlayan, farklı disiplinler arasındaki ilişkilerin daha kolay ve hızlı gelişmesine katkıda bulunan, toplumu eğitme amacı taşıyan uzun süreli organizasyon olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Budak, 23 Kasım 2011 tarihinde EXPO bayrağını Türkiye'ye kazandırdıklarını hatırlatarak, 1 Aralık'ta ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Antalya ziyaretiyle EXPO'nun bir devlet projesi haline dönüştüğünü bildirdi. World EXPO 2016 Antalya organizasyonunun Antalya-Alanya karayolunda Aksu ilçesinde havaalanına 8 kilometre uzaklıktaki bin 86 dekarlık alanda yapılacağını bildiren Badak, bölgenin uzun süredir tarım geliştirme amacıyla kullanılması nedeniyle boyu 20 metreyi bulan palmiyeler ve çeşitli bitkilerle kaplı olduğunu ifade etti.

Badak, alanın turizm konaklama merkezleri ile Aspendos, Perge, Düden, Kurşunlu gibi tarihi ve ören yerlerine yakınlığının avantaj olduğunu dile getirerek, Antalya'nın daha önce EXPO düzenleyen ülkelerden çıkardığı derslerle organizasyonun yapıldığı alanı fuardan sonra da en verimli şekilde faydalanmak amacıyla temalı park olarak turizme hizmet etmesinin amaçlandığını kaydetti. Projeye altı aylık sürede 5 milyon yabancı ve 3 milyon yurt içinden olmak üzere 8 milyon ziyaretçi beklediklerini anlatan Badak, şöyle dedi:

Reklam
Reklam

"8 milyon ziyaretçi ile Antalya'nın marka değerinin ve turizm gelirinin artmasını bekliyoruz. Fuar sayesinde 100 farklı ülkenin kültürlerini tanıma fırsatı bulacağız. EXPO hazırlıkları çerçevesinde planlanan yatırımlar bitirilebilecek, hedeflenen projeler gerçekleştirilecektir. EXPO için yollar, parklar, yeşil alanlar modern ve zevkli bir anlayışla inşa edilerek kente has güzellikler ortaya çıkarılacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, EXPO'nun düzenleneceği bölgede 320 milyon lira keşif bedelli Aksu Çayı taşkın koruma yatırımını ihale etti. EXPO sayesinde Antalya yeniden yapılanacak, kentsel dönüşüm projeleri hızlanacak."

Badak, EXPO Antalya fuarında gösterilecek performansın gelecek yıllarda diğer illerde de EXPO'lar düzenlenmesinin önünü açacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: