Expo 2016 Antalya Genel Sekreteri Belli Oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo 2016 Antalya Genel Sekteri görevine Selami Gülay’ın...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo 2016 Antalya Genel Sekteri görevine Selami Gülay’ın atandığını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte Expo 2016 Antalya ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Antalya Belek’teki Rixos Premium Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Bakan Eker, 10 Kasım 2012’de kabul edilen Expo 2016 Antalya yasasının ardından genel sekreterin atamasının da yapıldığını söyledi.

Bakan Eker, Expo 2016 Antalya Genel Sekteri olarak eski Özel Kalem Müdürü Selami Gülay’ın atandığını duyurdu. Expo’nun ilk yönetim kurulu toplantısının ardından genel sekreterliğin kurumsallaşarak hizmete gireceğini kaydeden Eker, ayrıca, 54 üyeden oluşacak Expo Konseyi’nde yer alacak isimleri, 19 Kasım’a kadar bildirmeleri için ilgili kurum ve kuruluşlara resmi yazı gönderildiğini de belirtti.

Reklam
Reklam

Ajandalarında, kısa sürede planladıkları çalışmalar bulunduğuna değinen Bakan Eker, “Biri Antalya Expo ofisinin yer olarak belirlenmesi. Diğerleri peyzaj projesinin hazırlanması, ulaşım sistemi projesinin geliştirilmesi, yıkılması önerilen binalarla ilgili çalışmanın başlaması, Expo alanında taşkın sularının önlenmesi amacıyla set oluşturulması.” şeklinde konuştu. Bakan Eker, öncelikli bir başka çalışmanın ise Expo ile ilgili genel kuralları, Expo Ajansı birimlerini ve insan kaynakları konularını düzenleyecek yönetmeliklerin hazırlanması olduğunu ifade etti. Eker, “Dokuz üyeden oluşan yönetim kurulu resmen şekillendiğinde bunlar da kurulun görüşlerine açılıp, onayı müteakip yürürlüğe girecek.” diye konuştu.

Açılışı 23 Nisan 2016 tarihinde yapılması planlanan Expo ile ilgili Türkiye’nin önünde 3,5 yıllık hazırlık süresi bulunduğuna işaret eden Eker, “Türkiye’ye yakışır, tarihinin en büyük Expo’sunu hazırlama gayreti içinde olacağız.” dedi. Bakan Eker, bundan sonra Expo sürecinin daha hızlı ilerleyeceğini de sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da toplantıda, Expo’yu yakından ilgilendiren iki gelişmeyi paylaştı. Aksu Çayı Islah Projesi’nde müteahhide yer teslimi yapılıp çalışmalara başlama aşamasına gelindiğini açıklayan Vali Altıparmak, Küçük Aksu Barajı konusunun da imzaya açıldığı bilgisini paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: