Expo 2016 Antalya Hazırlıkları

EXPO 2016 Antalya hazırlıkları çerçevesinde, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, sektörün artan...

EXPO 2016 Antalya hazırlıkları çerçevesinde, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, sektörün artan önemini vurgulamak amacıyla 12 ayrı ülkeden 13 yabancı basın mensubunun katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda ayrıca, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ile Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, EXPO 2016 Antalya hazırlıkları çerçevesinde süs bitkileri sektörünün artan önemini vurgulamak amacıyla Antalya’da 12 ayrı ülkeden 13 yabancı basın mensubu ile bir araya geldi. Divan Talya Oteli’nde gerçekleşen toplantıda; Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ile Süs Bitkileri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği Başkanı Abdullah Okul ve Agoras Fuarcılık Genel Müdürü Mehmet Dükkancı, yabancı basın mensuplarına organizasyonla ilgili son gelişmeleri anlattı.

Reklam
Reklam

EXPO 2016 Antalya’nın fuarların en üst çıtası olduğunu belirten Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği Başkanı Okul, “Fuarlar gelişmişliğimizin göstergesidir. EXPO, Türkiye’nin daha öncelerden yapması gereken bir organizasyondur. Türkiye’yi küçümseyen ülkeler, şimdilerde güç olduğunu anladı ve belirli katkılar yapmak için çalışıyor” dedi.

Daha sonra süs bitkileri konusunda faaliyet gösteren iki kurum olan Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ile Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği, yakından iş birliği içinde olmak ve sektörün gelişmesi için fayda sağlamak için bir araya geldi.

Amaçlarının süs bitkileri için el ele, beraber mücadele etmek olduğunu belirten Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ile Süs Bitkileri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, “Daha önce sektörler arasında birlikte hareket etme fırsatımız olmadı. EXPO ile ortak bir projeye imza atmış olacağız. EXPO Türkiye’nin birleşme noktası. Bunu önce sektör içinde kendimizin bilmesi lazım ve ona göre kendi içimizde kaynaşmak zorundayız” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ile Süs Bitkileri Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile Süs Bitkileri Üreticileri Altbirliği Başkanı Abdullah Okul arasında bir iş birliği protokolü imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: