EXPO 2016, Antalya Peyzajını Dünya Vitrinine Çıkartacak

Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO da, peyzaj mimarlığı dünya vitrinine çıkartılacak.Antalya’daki peyzaj firmalarının yöneticileri,...

Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO da, peyzaj mimarlığı dünya vitrinine çıkartılacak.

Antalya’daki peyzaj firmalarının yöneticileri, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği’nde bir araya geldi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay Başkanlığı’nda yapılan toplantıda, EXPO 2016 Antalya projesi bilgi verilirken, peyzaj mimarlarının çalışmaya katkı vermeleri istendi.
Türkiye’de ilk kez bir EXPO düzenleneceğini ve dünyanın en büyük organizasyonlarından birini üstlendiklerini belirten Gülay, gerçekleştirilecek EXPO’nun botanik olduğunu bu yüzden peyzajcıların görüşünün çok önemli olduğunu vurguladı. Gülay, “Antalya, havası, ulaşım kolaylığı, altyapısı, turistik tesisleriyle EXPO 2016 Antalya’ya hazır. Bu şehrin dinamikleriyle birlikte, 6 ay sürecek bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

EXPO 2016 Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gülay, burada bulunan peyzaj mimarlarını dünya vitrinine çıkaracağını söyledi. Projenin Antalya’ya ciddi bir katma değer sağlayacağını da ifade eden Gülay, “EXPO 2016 Antalya alanı 1121 dekar ve bu alana 100 ülkenin bahçe kurmasını, 8 milyon dolayında ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

Alana dikilecek ağaç ve bitki türleri konusunda bir çalışma yapıldığını açıklayan Gülay, peyzaj mimarlarından gelecek önerilerle bu çalışmanın nihai halini alacağını aktardı.

Peyzajcılara EXPO’nun yapılanması hakkında da bilgiler veren Gülay, bu yıl ekim ayından itibaren alana ağaç dikmeyi planladıklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: