EXPO 2016 Antalya'ya Doğru

EXPO 2016 Antalya çalışmaları kapsamında Aksu'da bulunan Evrensel Botanik Sergi Alanı'nda meydana gelebilecek su baskınlarına karşı sedde çalışmaları devam ediyor.

EXPO 2016 Antalya çalışmaları kapsamında Aksu'da bulunan Evrensel Botanik Sergi Alanı'nda meydana gelebilecek su baskınlarına karşı sedde çalışmaları devam ediyor. EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan yazılı açıklamada, Evrensel Botanik Sergi Alanı'nda kış aylarında meydana gelebilecek su baskınlara karşı başlatılan sedde çalışmasında yüksekliğin 11.30 kotuna ulaştığı belirtildi. Çalışmada 11.75 kotuna kadar çıkılacağı, bugüne kadar sedde çalışması için yaklaşık 900 bin ton malzeme kullanıldığı bildirildi. EXPO Gölü ile ilgili kazı çalışmalarının tamamlandığı anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "EXPO Gölü 70 santimetre ile 5 metre arasında bir derinliğe sahip olacak. 75 bin metrekare büyüklüğünde olacak EXPO Gölü'nün tabanı da suyunun muhafazası için yalıtım malzemesi ile kaplanacak. Çalışmalar tamamlandıktan sonra üzeri 12 metre genişliğinde asfalt yapılacak ve çift yönlü yol olarak kullanılacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: