EXPO Heyetinden Ankara Çıkarması

EXPO 2020’nin aday kenti İzmir’de teknik sunumlara katılan ve İnciraltı’nda bulunan EXPO alanını inceleyen Uluslararası...

EXPO 2020’nin aday kenti İzmir’de teknik sunumlara katılan ve İnciraltı’nda bulunan EXPO alanını inceleyen Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) inceleme heyetinin son durağı Ankara oldu. Heyete İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu eşlik etti.

Sabah saatlerinde Ankara’ya gelen heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ev sahipliğinde Ankara Hilton’da düzenlenen öğle yemeğine katıldı. Yemeğe Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu ile BIE Türkiye Baş Delegesi Büyükelçi N. Murat Ersavcı da iştirak etti.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan Bakan Yıldırım, yerinde denetim için gelen BİE heyetinin 3 gündür temaslarını sürdürdüğünü söyledi. Bu bağlamda İzmir’de 3 gündür incelemelerde bulunan heyetin, Türkiye’nin üyeliği ile ilgili önemli tespitlerinin olduğunu aktardı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de EXPO heyetinin çalışmalarının verimli geçtiğini kaydetti. EXPO 2020 için daha iyi bir şehir olamayacağını ifade eden Çelik, “İzmir’in seçilmesi halinde EXPO’nun eşsiz şehirlerinden biri olacaktır.” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da konuşmasında projenin Ege ve Akdeniz’e önemli katkılar sağlayacağını, bu konuda daima İzmir’in yanında yer alacaklarını söyledi.

Heyet akşam saatlerinde de TOBB’un ev sahipliğinde gerçekleşecek yemekte iş dünyası ile bir araya gelecek. Heyet temsilcileri 15 Şubat Cuma günü İstanbul’dan ülkelerine dönecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz