Expo, Meslek Odalarının Desteğini Bekliyor

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’na bağlı oda başkanlarına, EXPO 2016 Antalya hakkında bilgi verildi. EXPO 2016...

Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’na bağlı oda başkanlarına, EXPO 2016 Antalya hakkında bilgi verildi. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, çalışma arkadaşlarıyla birlikte Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu’nu ziyaret etti. İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleşen ziyarete, kurula üye oda başkanları katıldı. Oda başkanlarına, EXPO 2016 Antalya’da bugüne nasıl gelindiği ve yapılan çalışmalar hakkında, geniş bir sunum yapıldı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalya’nın EXPO organizasyonu için çok uygun bir konumda olduğunu belirterek, ulaşım kolaylığı, hava şartları, doğal güzelliği, tarihi zenginliğinin yanı sıra kaliteli turistik tesislerin bulunmasının şehrimiz için büyük avantaj olduğunu belirtti. EXPO 2016 Antalya’nın bir ülke projesi olduğunu ifade eden Gülay, herkesin bu organizasyona destek vermesi gerektiğini kaydetti. Antalya Barosu,Harita Mühendisleri Odası ,Şehir Plancıları Odası,Kimya Mühendisleri Odası, Veteriner Hekimler Odası,Elektrik Mühendisleri Odası ,Makine Mühendisleri Odası,Tabip Odası,Diş Hekimleri Odası,Jeoloji Mühendisleri Odası,Peyzaj Mimarları Odası,İnşaat Mühendisleri Odası

Reklam
Reklam

Zıraat Mühendisleri Odas7'nın hazır bulunduğu ziyarette EXPO 2016 Antalya’nın düzenleneceği alanla ilgili yapılacak çalışmalara değinen Gülay, EXPO Gölü, EXPO Tepesi, EXPO Kulesi’nin bulunacağı alanın ilk olarak taşkın riskinden kurtarılması gerektiğini söyledi. Batı çevre yolunun EXPO 2016 Antalya’ya yetişeceğini belirten Gülay, hızlı tren ve raylı sistemin yetişmesi konusundaki çalışmaları desteklediğini ifade etti.

EXPO 2016 Antalya’nın düzenleneceği yer ve zamanını uluslararası iki kuruluş olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) ve Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin (AIPH) belirlediğini ifade eden Gülay, Dünya sergisinin 6 ay süreceğini ancak alanın bir cazibe merkezi olarak uzun yıllar Antalya’ya hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Abit Küçükarslan ziyarete teşekkür ederek, EXPO 2016 Antalya’nın en iyi şekilde gerçekleşmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Gülay, oda başkanlarının EXPO 2016 Antalya ile ilgili sorularını da cevapladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: