Expotroıa Fuarı Hazırlıkları Sürüyor

ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale’de Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kongre ve Fuar Merkezi’nde, 16-19 Mayıs...

ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale’de Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kongre ve Fuar Merkezi’nde, 16-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan EXPOTROIA fuarı’nın kentin Tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyosu Kampüs FM’de yayınlanan Kent Söyleşileri programına katılan Çanakkale ve Sanayici İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Salih Yıldız 16-19 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan EXPOTROIA Fuarın kentin tanıtımı için iyi bir fırsat olduğunu, Vali Güngör Azim Tuna ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da bu konuda kendilerine destek olduklarını ifade ederek “Bu fuar Çanakkale’nin bir yüzü olacak” dedi. Yıldız, “Sanayi Devrimi’nin başladığı dönemlerde bilgiyi alıp verelim, yenilikleri tanıtalım anlamında panayırlar kuruluyordu. Bu oluşum daha sonra ticari bir mekanizma haline geldi, Expo, fuarlara dönüştü, 1900’lü yıllarda tamamen yükselişe geçti. Kudüs’ten sonra Troia’nın Dünyada en bilinen yer olduğunu biliyoruz. Troia markasını kullanmadığımız takdirde biz burnumuzun ucunu görmüyoruz demektir. Bu topraklardan fışkıran değerleri tanıtma ve tanınan markalarımızı daha iyi noktaya getirmek için EXPOTROIA Turizm ve Ticaret Fuarı’nı gündeme getirdik. ÇASİAD olarak Çanakkale ticaretini canlandırmak ve ona yön vermek gibi bir misyonumuz var. Bugüne kadar kordon boyunda kurulan birkaç stant ile panayır şeklinde gerçekleştirilen bir organizasyon olan Expo için daha kapsamlı bir şey yapmak gerektiğini düşündük. ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nin kurulmasıyla böyle bir fikir bildirdik ve EXPOTROIA Fuarı isminde karar kıldık” dedi. Fuarda, Çanakkale Seramik, DOĞTAŞ, Dardanel, İÇDAŞ ve ÇOMÜ gibi kurum ve kuruluşların stant açacağını ifade eden Salih Yıldız, “ÇOMÜ, bizim en büyük holdingimiz. Çanakkale’nin can damarı. Üniversiteyi ayrı düşünmek zaten hiçbirimizin aklından geçmez. Üniversiteye sahip çıkmamak, üniversiteye destek vermemek Çanakkale’ye ihanettir. Hepimiz gelip geçici insanlarız ama üniversite kalıcı ve bakidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: