Eyce'den, Denktaş'ın Kabrine Vefa Ziyareti

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti.

Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti.

Eyce, yaptığı yazılı açıklamada, Denktaş'ın kabrini ziyaret ettiğini ve daha sonra da Kıbrıslı mücahit arkadaşlarıyla buluşarak geçmiş yıllardaki Rum baskısının yarattığı sıkıntıları konuştuklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve özgürlüğü için bir ömür boyu yılmadan mücadele vermiş Denktaş ile 1962 yılında Türk Cemaat Meclisi Başkanı olarak tanıştığı ifade eden Eyce, kurduğu dostluğun Denktaş'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde de devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Denktaş'ın anıt mezar projesi için yarışma açılmış olup proje kabul edildikten sonra anıt mezar tamamlanacaktır. 50 yıl sayın Denktaş'la dost kalma şansına ulaşmış bir kişi olarak, vefa duygumu yerine getirmek için Kurban Bayramında Kuzey Kıbrıs'a giderek, Lefkoşa Türk Mukavemet Teşkilatı Anıtının batısındaki kabrini ziyaret edip, çiçek koyup dua ettim. Ruhu şad olsun."

Muhabir: Hüseyin Haskan/ Mustafa Çiftçi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz