Eyigün: Dicle Üniversitesi'nin Güçlü Bir Öğretim Üyesi Kadrosu Var

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Dicle Üniversitesi'nde 2 binin üzerine öğretim görevlisi...

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün, Dicle Üniversitesi'nde 2 binin üzerine öğretim görevlisi olduğunu söyledi. Bunun bir üniversite öğrencisi için çok önemli bir husus olduğunu ifade eden Eyigün, "Dicle Üniversitesi'nde 20 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşüyor. Bu açıdan bakılırsa üniversitemiz çok rahatlıkla tercih edilebilir düye düşünüyoruz." dedi.

Üniversite tercihlerinin yapıldığı şu günlerde öğrenciler, hangi üniversiteyi tercih edeceği konusunda tereddütler yaşıyor. Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Eyigün, üniversitelerin kriterlerinin başında program çeşitliliğinin geldiğini söyledi. Bir üniversitede program ve bölüm çokluğunun kaliteyi gösterdiğini ifade eden Eyigün, "Şuanda ikinci olarak da bir üniversitede ne kadar fazla öğretim görevlisi var? Üçüncü olarak bir üniversitenin sosyal imkanları nelerdir? Yurt dışı imkanları nelerdir? Kişisel gelişim konusunda öğrencisine neler veriyor? Bu kriterler bir üniversitenin olmazsa olmazıdır. Şimdi bu açıdan Dicle Üniversitemize baktığımızda şu anda üniversitemizde 60 bölüm 65 yakın ön lisans programı var. Yani a’dan z’ye şu anda istihdama yönelik bütün bölümler Dicle Üniversitesinde var. Ayrıca Tıp Fakültesi olmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim Fakültesi yeni açılan Eczacılık, İletişim, Eğitim, Ziraat, İşletme, İletişim, Mimarlık gibi şu an Türkiye’de var olan bütün fakülteler Dicle Üniversitesinde var. Bir öğrencinin seçmesi için bütün imkanlar Dicle Üniversitesinde mevcut. Şu anda 2 binin üzerinde öğretim üyesi var." dedi.

Reklam
Reklam

Dicle üniversitesinde okumak isteyen bir öğrenci için yüzlerce profesör, doçent, yardımcı doçent, okutman ve araştırma görevlisi olduğunu belirten Eyigün, bu kadronun eğitim kalitesini arttıran en önemli faktör olduğunu söyledi. Şu anda sadece Tıp Fakültesi'nde 750 öğretim üyesinin olduğunu belirten Eyigün, "Dolayısıyla öğretim üyesi açısından öğrencilerin tercih etmesi gereken veya tercihlerinde ön plana alması gereken bir üniversite." ifadelerini kullandı.

Dicle Üniversitesi'nin sosyal konular açısından da oldukça zengin olduğunu kaydeden Eyigün, şöyle konuştu: "Sosyal imkanlar açısından da tercihte ön planda olan bir yer çünkü başta çok geniş bir arazimiz var. 727 bin dönüm alan üzerine kurulu çok geniş bir alan. Her fakültenin çevresinde sosyal tesislerimiz vardır. Sportif tesislerimiz vardır. Spor alanımız vardır. Bu anlamda her türlü sosyal kültürel sportif çalışmalara imkan bir üniversite. Bir üniversitenin olmazsa olmazları arasında gördüğümüz gerçekten de yurt dışı imkanlarıdır. Farabi, Erasmus programları çerçevesinde kaç öğrenci ne kadar öğrenciyi yurt dışına gönderdiği ve diğer üniversitelerle program değişikliği gönderdiği de çok önemli. Bu açıdan Dicle Üniversitesi Türkiye’de birinci olmuş durumda. Erasmus bütçesi yüzde 300 arttırılmış bir üniversiteyiz. Üniversitemizde bağlama kulübünden yemek kulübüne ondan oryantrik kulübüne kadar bir öğrencinin hangi alanda ilgisi varsa o alanda kendisini geliştirmeye yönelik her türlü öğrenci kulüpleri var. Öğrenci aktiviteleri var. Bu da Dicle Universitesinin tercih edilmesi için çok ciddi bir neden."

Reklam
Reklam

Üniversiteyle şehir arasının 5 dakika olduğunu belirten Eyigün, öğrenci yurtlarının da üniversitenin hemen yakınında olduğunu söyledi. Ayrıca bütün fakültelerin altında kantinlerin olduğunu anlatan Eyigün, "Yemekhanelerde 4 çeşit yemek 1 lira. Barınma ve ulaşım açısından çok rahat." dedi.

Diyarbakır’a diğer şehirlerinden yoğun bir trafik aldığını belirten Eyigün, her şehre kolaylıkla gidilebileceğini kaydederek, “Neredeyse günde 27’den fazla uçak seferi yapılıyor. İstanbul Ankara kayseri bursa İzmir gibi illere çok rahatlıkla bir saat, bir buçuk saat içinde öğrenci rahatlıkla gidebilir. Ulaşım sorunu da yok.”diye konuştu.

Dicle Üniversitesi'nde eğitim kadrosunun da çok iyi olduğunu ifade eden Eyigün, "Dicle Üniversitesinde 20 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşüyor. Bu açıdan bakılırsa üniversitemiz çok rahatlıkla tercih edilebilir diye düşünüyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz