Eylem Yapan Hava-iş Sendikası Üyelerine Destek

Atatürk Havalimanı’nda işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması için eylem yapan Hava-İş Sendikası üyelerine, Sendikal...

Atatürk Havalimanı’nda işten çıkarılan işçilerin işe geri alınması için eylem yapan Hava-İş Sendikası üyelerine, Sendikal Güç Birliği Platformu üyeleri destek verdi.

Atatürk Havalimanı’nda işten çıkarılan 305 THY işçisinin yeniden işe alınması için eylem yapan HAVA-İŞ Sendikası üyelerine, HAVA-İŞ’in de bağlı olduğu Sendikal Güç Birliği Platformu üyeleri destek verdi. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katında toplanan grup ‘İş ekmek yoksa barışta yok’, ‘Direne direne kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı.

Reklam
Reklam

Basın açıklaması yapan Atilay Ayçin, bir hafta önce grev kararı aldıklarını ve kamuoyuna duyurusuna yaptıklarını hatırlattı. Önümüzdeki haftanın sonuna tüm kurullarını toplayacaklarını dile getiren Ayçin, “Tüm temsilcilerimizi, yönetim kurulumuzu toplantıya çağırdık. En kısa sürede yapacağımız bir değerlendirme ve tartışma sonucunda grevin uygulanacağı tarihi açıklayacağız. Yani uçakların uçmayacağı günler çok yakındır. O gün itibariyle kimse bizi suçlamasın. Mağdur olan yolcular, mağdur olan kargocular, yurt dışına gidecek ve gelecek olanlar bizi suçlamasınlar. Biz yasal hukuki ve meşru zeminde bütün olanaklarımızı kullandık. Grevin uygulanacağı saate kadar da kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Çağrıları cevap bulmazsa olabilecek en kısa tarihte THY’nin bütün faaliyetlerinin duracağını dile getiren Ayçin, “Sorunu çözmekle sorumlu olanların toplu sözleşmedeki uyuşmazlık noktalarını gidermek yerine ertelemeyle, insanları çalıştırmakla tehdit ediyorlar. Bizde buradan uyarıyoruz. Bu ülkede grevin ertelenmesini gerektirecek mevcut yasadaki hiçbir koşul yoktur. Olası bir grev kırıcılığına yol açacak her türlü girişim çok sert şekilde cevabını bulacaktır. Bunları yapacağınıza sorunu çözmek için zaman ayırırsınız daha doğru şeyler yapmış olursunuz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz