Eylem Yapan Pazarcıların Katkı Payını Ödediği Ortaya Çıktı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pazarcı esnafından hakkaniyete aykırı hiçbir talepte bulunmadıklarını belirterek, “Tüm çalışmalar,...

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, pazarcı esnafından hakkaniyete aykırı hiçbir talepte bulunmadıklarını belirterek, “Tüm çalışmalar, yasa ve tüzüklere uygun yapılıyor. Bu saate kadar pazarcıların yüzde 95’i katkı payını ödedi” dedi.

Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı modern pazar yerleri için katkı payı ödemek istemeyen pazarcılar olay çıkardı. Kura çekiminin yapılacağı belediye binası önünde toplanan pazarcılar, ekmeklerinin ellerinden alındığını öne sürerek Ankara yolunu trafiğe kapattı.

Olayla ilgili konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm çalışmaların yasa ve tüzüklere uygun yapıldığını ifade ederek, “Yasa neyi emrediyorsa onu yapıyoruz. Bu katkı payları, pazarlara katkı içindir. Yapılan masrafın karşılığı değildir. Yeni hizmetler için kullanılacak. Pazarcı bu sayede ne kadar katkı veriyorsa oraya daha çok sahip çıkacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“YÜZDE 95’İ KATKI PAYINI ÖDEDİ”

“Bu saate kadar katkı paylarını ödeme oranı yüzde 95’tir” diyen Dündar, pazarcıların katkı paylarını ödediğini ve mağduriyetin olmadığını kaydederek, “Pazarcılarımız bizlere teşekkür etmektedir. Bu paralar aynı şekilde esnafa dönecek. Bundan sonraki süreçte Tuzpazarı’nda olduğu gibi pazar pazarına yönelik çalışmalarımız başladı. O bölgedeki esnafı toplu bir yere almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Hiçbir pazarcıdan hakkaniyete aykırı bir talepte bulunmadıklarını söyleyen Dündar, “Bütün çalışmalar pazarcı lehine olmaktadır. Yasal haklara herkes müracaat edebilir. Bu yasalar çerçevesinde olmaktadır. Pazarcılarımızdan bir tanesinde bile mağdur yok. Herkes kurasını çekecek. Günü geldiğinde pazara gelip tezgaha açacak. Hepsi kayıtlı. Eylem yapanlar arasında bulunanlar, oda başkanı da dahil gidip katkı payı için parasını yatırdı ve kuraya girdi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: