Eylemciler önce ses bombası, ardından molotofla polise saldırdı

Kadıköy Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen miting öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarda...

Kadıköy Meydanı'nda 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen miting öncesinde ve sonrasında çıkan olaylarda 55 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Kadıköy Meydanı'nın savaş alanına döndüğü olaylarda eylemcilerin polise önce ses bombası ile ardından da molotofla saldırdıkları belirtildi.
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen miting olaylı geçti. Tepe Alışveriş Merkezi önünden yürüyüşe geçen grubun önü yasa dışı pankart ve dövizler yüzünden polis tarafından kesildi. Burada yaşanan gerginlik göstericilerin geçişine kontrollü izin verilmesi ile aşılırken, ikinci gerginlik de meydana girişte oluşturulan arama noktalarında yaşandı. Polisin terör örgütü ve terörist başı Abdullah Öcalan lehine hazırlanan pankart ve dövizlere izin vermemesi ve üst araması yapmak istemesi üzerine bir grup taş ve sopalarla saldırıya geçti. Yaklaşık 4 bin kişi oldukları belirtilen gruba polis müdahale etti. Eylemcilerin önce ses bombası patlattığı ardından da 8 farklı noktaya molotofla saldırdıkları ifade edildi.
55 kişinin gözaltına alındığı olaylarda terör örgütü üyesi olduğundan şüphelenilen 20'ye yakın kişi de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı aktarıldı.
Öte yandan olaylarda, başta Haldun Taner Sahnesi olmak, belediye durakları ve çevre binalarda maddi hasar meydana geldi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz