Eylemcilerin yardımına eylemciler koştu

KİEV (İHA) - Ukrayna'nın başkenti Kiev'de muhalif lider Viktor Yuşçenko'ya destek vererek günlerdir gösterilerini sürdüren muhalif eylemciler, her konuda birbirlerinin yardımına koşuyor.

Günlerdir devam eden eyleme Kiev dışından gelen eylemcilerden parası bitenler, evlerine dönmekte zorlandı. Evlerine dönme kararı alan ancak parasızlıktan evlerine dönemeyen eylemcilerin yardımına yine eylemciler koştu. Evlerine dönemeyen eylemciler, yardım amaçlı kurulan bir çadırda gidecekleri şehirlerin isimlerini yazdırarak gruplar oluşturuyor. Oluşturulan gruplar ile aynı şehire giden ve aracında yeri olan eylemciler tarafından araçlarına alnnarak evlerine bırakılıyor.

Reklam
Reklam

Kendi isteğiyle Kiev'e geldiğini dile getiren Yanoslov Kornar, yanında bulunan paranın kendisine 3 gün yettiğini söyledi. Parası bittiği için evine dönmek isteğini ifade eden İgor Çiftseva, oluşturulan organizasyon sayesinde evine dönebileceğini belirtti.

Mahkeme kararını beklediklerini ve istenen kararın açıklandığını belirten Çiftseva, "Biz, beklediğimizi aldık. Cebimde para olmadığı için buraya geldim. İsmimi yazdıracaktım. Ancak çok uzun sıra var. Burada şu an kararımı değiştirdim. Viktor Yanukoviç'in istifasını sunmasını bekleyeceğim" dedi.

Yuşçenko ile aynı ilde oturduklarını ve Yuşçenko'yu çok sevdiğini dile getiren Tanya Kus, Yuşçenko'yu sonuna kadar desteklediğini söyledi ve Yuşçenko için yazdığı bir şiiri okudu.

Yuşçenko yanlıları tarafından oluşturulan organizasyon, aynı zamanda, parası olmayanlara yiyecek ve barınma konularında da yardımcı oluyor.