Eylemler Esnafa Zarar Veriyor

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, “Esnafımızı zor durumda bırakan Taksim...

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, “Esnafımızı zor durumda bırakan Taksim Gezi Parkı protesto eylemleri artık son bulmalıdır. Bu eylemler neticesinde esnafımız çok büyük oranda zarar görmüştür.” dedi.

Mehmet Yiğiner, İstanbul’da başlayıp birçok İl'e yayılan eylemlerin Ankara’da esnafı endişelendirdiğini belirtti. Protestoculara “Esnafa, vatandaşa ve devlete zarar veren gösterilere artık son verilmeli. Artık, ülkemize hiç bir fayda sağlamayacak bu protestolar ve eylemler daha fazla uzatılmadan bitmeli.” çağrısını yaptı.

Reklam
Reklam

Eylemlerin ekonomiye olan olumsuz yansımaları nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını ifade eden Yiğiner, “Protesto, hak arama ve sorgulama tabii ki doğal ve anayasal bir haktır. Maalesef bu hakkımızı çok doğru bir şekilde kullanmasını bilmiyoruz. İki haftadır devam eden olaylar, içine provokatörlerin de sızması ile amacı dışına çıkmış, ülkemizin genel politikalarına ve ekonomisine zarar verecek boyuta taşınmıştır. Tepkilerimizi kırıp dökerek değil medeni bir tavırla ortaya koymalıyız. Gösteriler barışçıl yoldan, hukuk kuralları çerçevesinde ölçüyü kaçırmadan yapılmalıdır.” diye konuştu.

ESNAF VE VATANDAŞ MAĞDUR

Yaşanan eylemlerden dolayı esnafın ekonomik olarak kara bir tablo çizdiğini dile getiren ANKESOB Başkanı Yiğiner şöyle devam etti:

“Eylemlerin devamı ile birlikte beklediği satışı yapamayan esnaf ekonomik olarak bitme noktasına doğru gelmiştir. Evine ekmek götüremeyecek durumda olan esnaf, kirasını, çalışanın maaşını, vergi, bağkur ve sigortalarını ödeyemeyeceği gerçeği ile karşı karşıyadır. Yakın zamanda, esnafa kullandırılan kredinin faiz oranı yüzde 4’e düşmüş, esnaf tam da rahat bir nefes alacak derken, bu eylemler özellikle Kızılay ve Tunalı bölgesindeki esnafın siftah yapmadan dükkan kapatmasına sebep olmuştur. Güven Park’ta bulunan Minibüs ve Taksi durakları ile depolama alanları, eylemcilerin işgalleri yüzünden günlerdir kullanılamamaktadır. Başta bu bölge olmak üzere eylemler nedeniyle trafiğin durumu kontrol edilir olmaktan çıkmıştır. Taksici, Minibüs ve Özel Halk Otobüsü esnafı işini yapamamasından dolayı zarar görmüş, işten çıkıp evine gidemeyen vatandaş da mağdur olmuştur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: