Eylemler, Ülkeye Gelecek Turistleri Endişelendiriyor

Seyahat Acentaları Yönetici Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefa Altınay, yabancı basın kuruluşların Türkiye’de...

Seyahat Acentaları Yönetici Derneği (SAYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sefa Altınay, yabancı basın kuruluşların Türkiye’de yaşanan olayları çok farklı bir şekilde yansıttığını vurgulayarak, turizme zarar gelmemesi için herkesi duyarlılığa davet etti.

SAYD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre; 2013 yaz sezonu başında yaşanan huzursuzluklar ve eylemlerden dolayı, pek çok seyahat acente yöneticilerinin yurt dışına durumu açıklayıcı yazılar yazdığı belirtildi. Türkiye’de yaşanan karışıklıklardan dolayı herkesin kendine göre haklı bir tarafı olabileceğini vurgulayan Sefa Altınay, “Bazı yabancı basın kuruluşlarının olayları tanımlama şekli turisti ürkütecek düzeydedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Yaşanan olaylardan dolayı gerek göstericileri gerekse de emniyet güçlerini daha sakin ve sükûnete davet eden Altınay, yaşananların ülke imajına zarar vermeyecek şekilde sonlandırılmasını temenni ettiklerini açıkladı. Turizmin ancak huzurun hüküm sürdüğü bölgelerde gerçekleştirilebileceği bir ekonomi olduğunu anlatan Altınay, “Son günlerde vermiş olduğumuz resim ise bunun tam aksi ve ürkütücüdür. Gezi Parkı direnişi ve özgürce yaşama hakkına sahip çıkma ile başlayan süreçteki protestoları fırsat gören ve saldırgan eylemlere dönüştüren kesimlere karşı halkımızın dikkatli olması ve emniyet güçlerinin de gelişen olaylara daha sakin ve sağduyulu yaklaşması gerekmektedir.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: