Eylül Ayı Enflasyon Rakamları

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalya bölgesindeki fiyat artışlarının ülke ortalamasını geçtiğini bildirdi.

Antalya Ticaret Borsası yüzde 0,88 oranında arttığını açıkladığını anımsattı. Yıl boyunca ortalama fiyat artışlarının altında ilan edilen Antalya bölgesinde TÜFE'nin yüzde 17 üzerinde çıkarak yüzde 0,9 olarak açıklandığını kaydeden Çandır, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: "Bölgemiz TÜFE'si bakımından en yüksek fiyat artışı ulaştırma kaleminde yüzde 2,22 ile ülkemiz ortalaması olan yüzde 1,99'un üzerinde gerçekleşmiştir. Turizm hareketliliğinin etkisi bu farkta belirleyici olmuştur. Fiyat düşüşünde birinci sırada sağlık kalemi yüzde -0.49 ile gelmektedir. Bu düşüş de ülkemiz ortalaması olan yüzde 0,16'dan ciddi bir şekilde aşağıda gerçekleşmiştir. Bölgemizdeki tüketici fiyatları en fazla artan ve düşen kalemlerin özellikleri ve ülkemiz ortalamasından farkları dikkate alındığında, kentimize ve bölgemize turist gelişi artmakta ama harcama çeşitlilikleri ve yoğunlukları zayıf kalmakta tespiti yapılmaktadır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: