Eymir Gölü anketine katılan 100 kişiye yetişkin ağaç verilecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmaması konusunda yapılacak kamuoyu yoklamasına katılacak vatandaşlar arasından...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmaması konusunda yapılacak kamuoyu yoklamasına katılacak vatandaşlar arasından 100 kişiye bahçesine dikmek üzere yetişkin ağaç ve çalı grubu verecek. Konuyla ilgili önerge Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle karara bağlandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısının ilk günü Melih Gökçek başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak, Belediye Encümeni ve İhtisas Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Belediye Encümeni’ne 1 yıl süre için Nihat Özçelik, Yusuf Yalçınkaya, Murat Köse, Yunus Erdem ve Mustafa Demir seçildi. Gündemin bir başka maddesi gereği de Belediye Meclisi İhtisas Komisyonu üyeleri seçimi için teklif yazısı okunarak, oybirliğiyle kabul edildi.

Reklam
Reklam

9 MAYIS AVRUPA GÜNÜ’NÜN ANKARA KUTLANMASI

Meclis gündeminin Başkenti ilgilendiren önemli kararlarından biri de bahar ve yaz aylarında düzenlenecek büyük çaplı etkinliklerle ilgili oldu. 9 Mayıs tarihinin bütün Avrupa’da Avrupa günü olarak kutlandığı belirtilerek, 2012 ve 2013’ün 9 Mayıs tarihlerinde Avrupa Günü’nün Ankara’da kutlanması, yapılacak etkinlik konusunda AB Bakanlığı, diğer kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile protokol yapılması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı ve Genel Sekreterlik makamının yetkili kılınması konusundaki önerge, üyelerin tümünün evet oyu ile kabul edildi.

23 NİSAN’DA DEV KORTEJ YAPILACAK

Bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın görkemli bir şekilde kutlanması için kortej düzenlenmesi Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı. Meclis gündemine sunulan ve oybirliği ile kabul edilen önerge doğrultusunda bu yıl 23 Nisan yine coşkulu geçecek. Bu sene 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yine 23 Nisan korteji düzenlenecek. Bu kortejde geçen senelerde olduğu gibi ışıklı ve sesli figürler yer alacak. Ünlü iki sanatçı konser verecek ve 23 Nisan günü Gençlik Parkı’ndaki su, ışık, lazer, müzik sisteminin açılışı muhteşem bir gösteri ile gerçekleştirilecek. Etkinlikler bilboard, raket pano, yazılı sesli ve görsel medya ile internet ortamında ilan verilerek duyurulacak.

Reklam
Reklam

SHOPPİNG FEST’E ÖZEL 13 OTOBÜS

Belediye Meclisi gündemine gelen bir başka büyük etkinlik ise 8 Haziran–1 Temmuz tarihlerinde Ankara’yı alışveriş cennetine dönüştürecek Shopping Fest (Alışveriş Festivali) oldu. Meclis’te, Büyükşehir Belediyesi’nin büyük ortaklığıyla düzenlenecek festivale ilişkin önemli kararlar alındı. Festivali daha da güçlü kılacak, oybirliği ile kabul edilen kararlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca tespit edilecek caddeler acilen ışıklandırılacak, ayrıca festival kortejleri teşkil edilecek. Belediyeye bağlı kuruluş ve şirket personeli gönüllü olarak bu festivalin etkinliklerinde görev alacak. Özellikle Aile Yaşam Merkezleri, Hanım Lokalleri, Çocuk Kulüpleri, Gençlik Lokalleri, Çocuk Meclisi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, BELMEK ve BELTEK kurslarındaki müzik, folklor gösteri ekipleri bu festivale yoğun bir şekilde katkıda bulunacak. Ayrıca festival kapsamında iki otobüs kukla aracı olarak, bir otobüs moda günleri, on adet otobüs de alışveriş yapanları ücretsiz gezdirmek için turizm otobüsü olarak EGO Genel Müdürlüğü'nce dizayn edilecek. Alışveriş Festivali dolayısıyla esnafın daha fazla alışveriş yapmalarının temini maksadıyla 20 Mayıs -1 Temmuz tarihleri arasında kentin dört bir tarafına damla bayrak veya plaj bayrağı tarzında bayrak ve flamalardan ücret alınmadan asılmasına müsaade edilecek.

Reklam
Reklam

EYMİR KAMUOYU YOKLAMASINA KATILAN 100 KİŞİYE AĞAÇ VERİLECEK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Eymir Gölü’nün halka açılıp açılmaması konusunda yapılacak kamuoyu yoklamasına katılacak vatandaşlardan arasından belirlenecek 100 kişiye bahçesine yetişkin ağaç ve çalı grubu verilmesi hakkındaki önerge oldu. Önerge mecliste oy birliğiyle karara bağlandı.

EĞİTİM UÇUŞLARI İLE İLGİLİ TAVSİYE KARARI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin olağan toplantısında Ankara üzerindeki eğitim uçuşlarının can ve mal güvenliği ile ilgili tehlike oluşturduğu da gündeme geldi.

Toplantıda çeşitli tarihlerde Ankara üzerinde düşen uçaklarla ilgili bilgiler verilerek, “Ankara şehri yerleşik alanlar üzerinde yapılmakta olan eğitim uçuşlarının kaldırılması ihtiyacı gündeme gelmiştir. Ankara şehri yerleşik alanları üzerinde yapılmakta olan eğitim uçuşlarının, Başkent halkının can ve mal güvenliği ile çağdaş havacılık ilke ve esasları doğrultusunda kaldırılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına sunulmak üzere tavsiye kararı alınması” oybirliği ile kabul edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: