Eymür, serbest bırakıldı, soruşturma sürecek

Faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet...

Faili meçhul cinayetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün Ankara'daki ifade verme işlemi sona erdi. Eymür, savcılıktaki ifade verme işleminin ardından serbest bırakıldı. Savcı’nın Eymür ile ilgili soruşturmayı devam ettireceği öğrenildi.
Mehmet Eymür, bugün sabah saat 08.00 sıralarında Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirilen Eymür, iki saat polis noktasında bekletildi. Daha sonra Eymür, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e ifade vermek için içeri alındı.
5,5 saati aşkın ifade veren Eymür, öğle yemeğini savcının odasında yedi. Sabahtan itibaren ifade veren Eymür, ifade verme süresince savcının odasından dışarı çıkmadı. Eymür'ün ifade vermesi sırasında oğlu da savcılık katında bekledi. Eymür, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcı Yüksel'in odasından çıkan Eymür, daha sonra tekrar polis noktasına alındı. Burada bir süre bekleyen Eymür, daha sonra polis eşliğinde adliyeden ayrıldı.
Gazetecilerin sorularıyla karşılaşan Eymür, soruları cevapsız bıraktı. Savcı Hakan Yüksel’in Eymür ile ilgili soruşturmayı sürdüreceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz