Eynesil’de Bayanlar Meme Kanseri Konusunda Bilinçlendirildi

Giresun Eynesil ilçesi Kamil Nalbant Sağlık Ocağında muayene için gelen hasta ve yakınları ile birebir...

Giresun Eynesil ilçesi Kamil Nalbant Sağlık Ocağında muayene için gelen hasta ve yakınları ile birebir bilgilendirme görüşmeleri yapıldı.

Eynesil Sağlık Müdür Vekili ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Ebru Baycık ve ekibi tarafından yapılan bilgilendirmede bayanlara “Erken Teşhis” uyarısı olan çiçekler dağıtıldı.

Dr. Ebru Baycık, meme kanseri ile ilgili olarak ekim ayı boyunca çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “İlçemize bağlı İshaklı ve Aralık köyü ile Ören beldemizdeki sağlık ocaklarında bayanlara yönelik bilgilendirmeler yaptık. Bugünde burada sağlık ocağına gelen bayanlara bire bir açıklamalarda bulunarak meme kanserini anlatıyoruz. Özellikle erken teşhisin önemli olduğunu belirtiyoruz. 20 yaşından sonra her bayanın kendi kendisini muayene edebilir. İnsan kendi dokusundaki gelişmeyi daha iyi anlar. 40 yaşından sonra ise her yıl doktor muayenesini öneriyoruz. 50 yaş üstü bayanların ise iki yılda bir mutlaka mamografi yaptırmalar gerekmektedir. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler bizlere müracaat edebilirler. Bize gelenleri yakınlarımızdaki ilgili sağlık kuruluşlarına da yönlendiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bayanlar arasında meme kanseri birinci sırada yer aldığını da belirten Baycık,” Ülkemizde yılda ortalama olarak 20 bin kişi meme kanserine yakalanmaktadır“ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: