Eyüp Açıkhava Sinemasında ‘Taş Mektep’ Gösterildi

Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni, ‘Taş Mektep‘ adlı filmle devam etti. 2012 yapımı film, İstiklal...

Eyüp Belediyesi Açıkhava Sinema Şöleni, ‘Taş Mektep‘ adlı filmle devam etti. 2012 yapımı film, İstiklal Savaşı‘na katılan bir grup lise öğrencisinin öyküsünü konu alıyor.

Eyüp Belediyesi tarafından tertip edilen Açıkhava Sinema Şöleni, büyük ilgi görüyor. Haliç kıyısı etkinlik alanında yapılan şölende 2012-2013 döneminin ses getiren yerli yapımları gösteriliyor.
Bu çerçevede son olarak Altan Dönmez’in yönettiği; Orhan Kılıç, Ayça Varlıer ve Feride Çetin’in rol aldığı Taş Mektep Eyüplülerle buluştu. Filmde Kayseri Lisesi son sınıfında okuyan 63 öğrenci, 1920-1921 öğretim döneminde okullarını terk eder. Tek amaçları Sakarya Meydan Savaşı'na katılmaktır. Bu 63 genç nefes, Kurtuluş Savaşı'nın en çetin çatışmalarının yaşandığı günlerde vatanları uğruna şehit olur ve Kayseri Lisesi o sene mezun veremez; tıpkı memleketin pek çok lisesi gibi. Eyüp Belediyesi’nin Haliç etkinlik alanında organizasyonları Eylül ayına kadar devam edecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: