Eyüp Belediyesi: Binaların hasar görmesiyle ilgili inceleme sürüyor

Eyüp Belediyesi, ilçedeki bazı binaların kanalizasyon çalışması sırasında hasar görmesi sonucu boşaltılmalarına ilişkin açıklama yaptı....

Eyüp Belediyesi, ilçedeki bazı binaların kanalizasyon çalışması sırasında hasar görmesi sonucu boşaltılmalarına ilişkin açıklama yaptı. İSKİ ile birlikte incelemelerini sürdürdüklerini söyleyen yetkililer, "Söz konusu kolektörü yapan firma, detaylı rapor hazırlanması ve bilirkişi tespitlerinin yapılması için mahkemeye başvurmuştur. Bu rapordan sonra çıkacak sonuca göre, ilgili binalarla alakalı kesin sonuca varılacaktır. Vatandaşların zararları, ilgili rapor çıktığında firmanın sigortası kapsamında karşılanacaktır." dedi.
Eyüp Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Eyüp ilçesi Düğmeciler Mahallesi’nde İSKİ Genel Müdürlüğü’nün yapmakta olduğu ana kolektör inşaatı sırasında Düğmeciler Caddesi’nin bazı bölümlerinde ve bölgedeki bazı binalarla, yine bazı binaların bahçelerinde çökmeler olduğu tespit edilmiştir. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Alişan Koyuncu’nun da bugün teknik birimlerle birlikte yerinde gidip incelemelerde bulunduğu bölgede, Kamer Hatun Sitesi’ndeki bazı binalarda hasarlar oluştuğu görülmüştür. Yapı statiğini ilgilendirecek boyutta olup olmadığını anlamak ve can - mal emniyetini sağlama açısından konunun, daha geniş imkanlara sahip kurumlar tarafından detaylı bir şekilde incelenmesi ve acil olarak bir rapor hazırlanması gerektiği belirtilmiştir. Raporun takibi İSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır." denildi.
Raporda, "Düğmeciler Mahallesi Kamer Hatun Sitesi ve Düğmeciler Caddesi’ndeki son durum, hazırlanacak detaylı rapor sonrası ortaya çıkacaktır. Düğmeciler Caddesi ile Ahmet Dede Sokağın birleştiği noktada oluşan çökme ile aynı yerin bitişiğindeki binanın bahçesinde oluşan çökmeler, ilgili müteahhit firma tarafından onarılmaya başlanmıştır. Söz konusu kolektörü yapan firma ise detaylı rapor hazırlanması ve bilirkişi tespitlerinin yapılması için mahkemeye başvurmuştur. Bu rapordan sonra çıkacak sonuca göre, ilgili binalarla alakalı kesin sonuca varılacaktır. Vatandaşların zararları, ilgili rapor çıktığında firmanın sigortası kapsamında karşılanacaktır. Eyüp Belediyesi ve İSKİ Genel Müdürlüğü konunun yakın takipçisi olup vatandaşlarımızın zarar görmeyeceği şekilde en kısa zamanda sonuçlandırılması için çalışmalarını sürdürmektedir." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz